• dimecres 7 de juny del 2023

Eivissa posa en marxa dos nous parcs fotovoltaics

img

PALMA, 7 Oct.

El vicepresident i conseller de Transició energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, ha visitat aquest divendres el parc fotovoltaic Bosc d'en Lleó, a Eivissa, i ha indicat que amb la posada en marxa d'aquest parc i el de Can Mariano Lluqui, l'illa multiplica per sis la potència instal·lada, passant d'1,29 MW a 7,96 MW.< /p>

El vicepresident ha detallat que, "el fet de posar en marxa aquests dos parcs, permetrà que Eivissa faci un pas gegant en el procés de penetració de renovables". Segons ha detallat, l'orografia d'Eivissa és un territori especial per desenvolupar aquest tipus de projectes, però ha afegit que des de l'administració no deixaran de buscar "les millors fórmules per al desenvolupament de les energies netes".

>

Des del Govern han explicat que volen continuar avançant en l'objectiu d'arribar el 2023 a un 25% de renovables a Eivissa. La instal·lació d'aquests dos parcs equival a donar llum a 2.300 habitatges, "cosa que suposa una reducció de 4.125 tones de CO2 cada any".

Yllanes ha indicat, a més, que aquests dos parcs suposen un canvi important per a l'illa, que incrementa exponencialment la producció d'energies netes, "cosa que implicarà un estalvi en el consum de combustibles fòssils".

També el vicepresident ha subratllat que les Balears deixaven d'utilitzar el fuel als dos motors de la central tèrmica d'Eivissa, cosa que suposava posar punt final a la utilització d'aquest combustible a l'illa, però també a les Balears, aquests passos, juntament amb la posada en marxa d'autoconsums compartits, són l'eix central del Govern en el procés de descarbonització de Balears”.

El parc fotovoltaic Bosc d'en Lleó està situat al polígon 18, parcel·la 39, de Sant Antoni de Portmany i sumarà 3,659 MWp i 3 ,08 MWn. Per a la posada en marxa del projecte s'instal·laran 11.088 panells solars de 330 Wp de potència unitària i 28 inversors de 110 kW, que ocuparan 3,65 hectàrees.

Quan el parc Can Mariano Lluqui, està situat a el polígon 3, parcel·la 82, de Sant Joan de Labritja i sumarà 3,019 MWp i 2,475 MWn.

Aquest parc genera energia ja gràcies als 9.240 panells solars instal·lats de 330 Wp de potència unitària i un inversor de 2.475 kW. Cal assenyalar que la modificació del projecte inicial ha permès una reducció de la superfície ocupada que serà de 2,99 hectàrees als mateixos terrenys previstos en el projecte inicial.

Notícies més vistes Avui