• divendres 31 de març del 2023

Eivissa tindrà la primera Xarxa de Dones de Pesca de Balears

img

La consellera De la Concha ho ha anunciat aquest dissabte a les jornades pel centenari de la confraria de pescadors de l'illa

EIVISSA, 3 Set

La consellera d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Mae De la Concha, ha anunciat aquest dissabte, a les jornades pel centenari de la confraria de pescadors d'Eivissa, que l'illa tindrà la primera Xarxa de Dones de Pesca de Balears.

Segons ha informat la Conselleria en una nota de premsa, La Xarxa de Dones de Pesca d'Eivissa serà la primera que hi hagi a les Balears. Així ho ha donat a conèixer aquest dissabte la consellera De la Concha, en una taula rodona sobre el paper de la dona a la pesca, en el marc de les jornades pel centenari de l'antiga Confraria de pescadors d'Eivissa i Formentera, avui a dia separada en dues, una per illa. Una jornada a què han assistit també autoritats del Consell Insular d'Eivissa, membres de les confraries i molts pescadors de Pitiüses.

De la Concha ha manifestat que està previst que aquesta xarxa sigui una realitat aquest mes de setembre i ha felicitat totes les dones que n'han fet possible la creació. Es tracta d'una iniciativa que s'emmarca en els plans d'igualtat del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació, del d'Igualtat i dels mateixos del Govern i de la Conselleria, que ha participat en la dinamització i la creació d'aquesta xarxa.

La xarxa d'Eivissa serà la primera a crear-se a Balears perquè, en paraules de la consellera De la Concha “és on s'han mobilitzat més i on hi ha un percentatge més elevat de dones treballant”. Els objectius principals d'aquesta seran, entre d'altres, associar-se per augmentar la presència de la dona al món de la pesca i que "coneguin els seus drets i altres dones en la mateixa situació aquí o en altres comunitats", ha destacat. /p>

De la Concha ha posat també en valor aquesta organització de les dones dins del sector "a l'hora d'interlocutar amb les administracions, per demanar ajudes o per a formació". En aquest sentit, ha afegit que "és molt necessari que als instituts es mostri que aquesta no només és una vocació molt bonica, sinó també viable i amb futur", ha remarcat.

La consellera ha volgut recordar que "la pesca és, dins del sector primari, on la dona té menys presència reconeguda, encara que sempre ha estat present", i ha exposat a més que, segons dades del cens del 2019, són un dos per cent de les tripulacions i un cinc per cent als cursos de Formació Professional de pesca. Així, ha dit que la xarxa treballarà per revertir aquestes xifres i "visibilitzar la feina que s'ha fet des de sempre i es fa", ha dit.

L'encarregada de projectes de la confraria i també membre de la Xarxa de Dones de Pesca d'Eivissa, Margalida Serra, per part seva, ha afegit que ja han tingut moltes reunions, de les quals va sorgir la idea de la taula de dones dins de les jornades. "Pensem que els exemples de diferents dones que treballen al sector de la pesca eren una bona manera de visibilitzar la seva feina i fer veure altres dones que poden tenir un lloc aquí", ha dit.

Notícies més vistes Avui