El 11% de les vivendes en venda a Palma s'adquireixen en menys d'una setmana i el 21%, en menys d'un mes.

El 11% de les vivendes en venda a Palma s'adquireixen en menys d'una setmana i el 21%, en menys d'un mes.

PALMA, 18 Jul.

Un 11% de les cases que es van posar al mercat a Palma al mes de juny, a través d'idealista, van trigar menys d'una setmana a trobar comprador, mentre que el 21% ho van fer en menys d'un mes.

Així es desprèn d'un estudi publicat pel portal immobiliari, en el qual s'afirma que Palma es situa en unes xifres properes a la mitjana nacional, que en el primer dels casos és del 12% i en el segon en un 22%.

Per altra banda, les vivendes que són adquirides en un període de temps entre el primer i el tercer mes a la venda es troben en el 22% de les operacions --la mateixa xifra a nivell nacional--, les que triguin entre tres mesos i un any són el 36% --un 34% a Espanya-- i les que estan més d'un any al mercat representen el 21% --la mateixa quantitat--.

A la resta de les capitals, els casos de 'vendes exprés' són més freqüents sobretot en els grans mercats. El major percentatge de vendes en menys d'una setmana es dona a Granada, on el 21% van trobar comprador en menys de 7 dies. Els segueixen Màlaga i València --20%--, Madrid --19%--, Barcelona --18%-- i Sevilla --18%--.

Amb una taxa superior a la mitjana nacional se situen les ciutats com Huesca --17%--, Cadis --16%--, Sant Sebastià --15%--, Las Palmas de Gran Canària --15%-- i Cuenca --14%--.

Amb un 13% de 'vendes exprés' hi ha Saragossa, Huelva, Sòria, Jaén, Vitòria i Girona. En la mateixa mitjana nacional --12%-- s'han quedat Santa Creu de Tenerife, Castelló, Còrdova i Tarragona.

En l'extrem contrari se situen les ciutats de Zamora, Lugo, Ciutat Reial, Melilla i Ceuta, que comparteixen una taxa del 4%. Les segueixen Ourense (5%), Palència (5%) i Albacete (6%).

Amb un 7% del 'mercat exprés' hi ha Logronyo, Càceres, Segòvia, Lleó i Oviedo, mentre que Burgos i Àvila compten amb un 8%. Els mercats per sota del 10% es completant amb Lleida, A Corunya, Salamanca i Badajoz, amb un 9% en tots els casos.

Tags

Categoría

Illes Balears