• dilluns 5 de juny del 2023

El 50% de la planta hotelera de la FEHM es mantindrà oberta al novembre i al voltant del 25% a l'hivern

img
PALMA, 17 Oct.

Prop d'un 50 per cent de la planta d'hotels associats a la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM) es mantindrà oberta al novembre, i al voltant d'un 25% a l'hivern, segons ha informat aquest dilluns la presidenta, Maria Frontera.

En declaracions als mitjans Frontera ha explicat que a partir de la segona setmana de novembre aniran tancant establiments de manera progressiva, si bé les xifres finals dependran de factors com la connectivitat aèria, la zona turística de cada establiment i el tipus de producte que ofereixi.< /p>

A l'hivern prop d'un 25% preveuen mantenir obert però "tot dependrà de la conjuntura" i especialment les variables que afectin el principal mercat emissor, Alemanya, del qual els hotels mallorquins tenen una gran dependència durant l'hivern.

Frontera ha destacat que els hotelers estan demostrant "compromís i responsabilitat" per continuar incentivant la desestacionalització, ja que aquestes xifres d'obertura estan per sobre de les dades del 2019 i el 2021.

Amb tot, la presidenta dels hotelers ha recalcat que el turista no només busca allotjament, "sinó una destinació totalment oberta" i això "significa que l'oferta complementària també estigui oberta" i que les administracions treballin qüestions com la neteja de platges i zones turístiques , "que moltes vegades només ho fan durant la temporada d'estiu".

En conjunt, Frontera ha apel·lat a l'"alineació" d'objectius entre tots" per aconseguir mantenir ocupació més setmanes i incentivar la creació de llocs de treball” en mesos on “ha estat sempre més complicat”.

Notícies més vistes Avui