• dissabte 3 de juny del 2023

El 80% dels bons comercials de la campanya del Govern s'esgoten en una setmana

img

PALMA, 11 Oct.

Els balears han consumit, en una setmana, 54.000 bons descompte dels 67.000 que ha posat en funcionament la Vicepresidència del Govern amb la campanya 'Bons Illes Balears' que impulsa la Direcció General de Comerç.

A més, segons ha informat la Conselleria, més de la meitat dels comerços que hi participen al programa, en concret 423 establiments, ja han esgotat tots els seus bons.

A Palma, per exemple, dels 242 comerços adherits, 142 han esgotat el 100 per cent dels bons. Aquest elevat nivell de participació és generalitzat a tota la Comunitat Autònoma. A Menorca, per exemple a Ciutadella, només queden bons a 16 comerços dels 39 que han participat en la campanya.

Per això, la Direcció General de Comerç estima que, només en aquesta primera setmana, la campanya hauria mobilitzat al voltant dels dos milions d'euros entre el petit i el mitjà comerç de les illes.

"Amb aquesta inversió palanca volem, com ja vam fer l'any passat, ajudar les famílies en períodes com la tornada a l'escola i donar sortida a estocs al comerç de proximitat. A més, fem coincidir la campanya amb la fi de la temporada d'estiu, cosa que permet al comerç tenir caixa extra per afrontar l'últim trimestre”, ha expressat el conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes.

Els bons, un màxim de quatre per persona, seguiran disponibles per als residents que encara no els hagin bescanviat fins al proper 31 de desembre o fins a acabar amb les existències.

E l Govern distribueix 67.000 bons de descompte amb què es preveu mobilitzar més de tres milions d'euros en consum de proximitat. Cada ciutadà major de 16 anys pot gaudir de fins a quatre bons de 15 euros descompte que podrà bescanviar als establiments adherits a la campanya per compres superiors a 30 euros i fins a un màxim de 60 euros de descompte per persona.

Els bons es poden acumular en una sola compra o utilitzar-los en diferents compres, en diversos o en un únic comerç. Se sol·liciten directament a la botiga (no són aplicables a compres per internet), i només cal presentar el DNI, NIE o passaport.

En aquesta ocasió s'han inscrit comerços de tots els municipis de les Illes, i es poden identificar pels cartells indicatius que pengen als seus aparadors. També es poden consultar a la plataforma bonsillesbalears.com.

XOX

Notícies més vistes Avui