Notícies Balears.

Notícies Balears.

El 86% dels mallorquins creu que amb menys turisme viuria millor, segons una enquesta.

El 86% dels mallorquins creu que amb menys turisme viuria millor, segons una enquesta.

PALMA, 9 de maig.

El 85,7% de la ciutadania de Mallorca creu que la seva qualitat milloraria si hi hagués menys turisme a l'illa, una percepció generalitzada (81,2%) fins i tot entre les persones els ocupacions depenen de alguna manera d'aquesta indústria.

Són les principals conclusions de l' 'Estudi sobre la Sostenibilitat Social del Turisme a Mallorca 2023' de Fundament Associació, que apunta que la percepció sobre els impactes negatius s'ha incrementat un 33% respecte a l'informe de l'any passat.

Entre els resultats, l'informe indica que el 72% de la població de Mallorca afirma haver tingut problemes per accedir a un habitatge a causa de la generalització dels pisos turístics.

Es tracta d'una enquesta en la qual han participat 420 persones, la majoria residents a Palma, que analitza les complexes interaccions i la convivència entre els residents de Mallorca i els turistes.

Les dades indiquen una creixent preocupació per temes com l'accessibilitat a l'habitatge, la qualitat de vida, el respecte per la cultura local i els efectes mediambientals del turisme.

Respecte a l'impacte ambiental i en la vida quotidiana del turisme, l'81% dels enquestats reconeix que l'impacte del turisme en el dia a dia és inevitable i un 96% adverteix de l'impacte de l'activitat turística en el medi ambient. Al mateix temps, una àmplia majoria (83%) rebutja que amb el turisme millori la seva qualitat de vida, mentre que el 97% de la ciutadania assenyala que a causa del turisme la vida és més cara a Mallorca.

També una notable majoria (81%) creu que el turisme no respecta ni valora la cultura local.

Els resultats de l'informe revelen una crida a la responsabilitat sobre els efectes col·laterals del turisme a Mallorca, predominant la idea que, tant l'administració com les empreses turístiques han de ser els principals gestors.

A la llum de l'enquesta existeix una ferma convicció que les autoritats han d'implementar regulacions més estrictes i polítiques efectives, mentre que les empreses turístiques han d'assumir una part significativa de la responsabilitat a causa dels beneficis econòmics que obté.