• dilluns 5 de juny del 2023

El 90% dels metges de família es queden a les Balears després de finalitzar la residència, segons Salut

img


PALMA, 18 Oct.

El 90 per cent dels residents de medicina familiar es queden a les Balears després de finalitzar la residència, segons ha indicat aquest dimarts la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, al Parlament.

D'aquesta manera, la consellera ha defensat la seva tasca per augmentar el nombre de sanitaris a les Illes, després que el portaveu adjunt de Cs al Parlament, Juanma Gómez, li hagi preguntat sobre les mesures per evitar "la fuita" de metges per jubilació.

Patricia Gómez ha assegurat que la manca de metges de família és "una realitat a tot el país" que deriva de "una falta de previsió des de fa més de deu anys". Per fer front a aquesta situació, ha destacat la consellera, s'han contractat més professionals i s'ha fet un procés d'estabilització per consolidar les plantilles.

El diputat de Cs ha considerat que no s'està captant de forma eficaç a professionals i ha demanat actuacions específiques que mitiguin "l'efecte fuga" dels metges de família que es jubilaran properament.

En aquest punt, la responsable de Salut ha ressaltat que de 32 residents de medicina familiar que hi havia prèviament, se n'ha passat a 63 per curs. A més, ha destacat que es queden a les Balears el 90 per cent dels residents que acaben aquesta especialitat. per la "falta" de pediatres a la comunitat autònoma, assegurant que hi ha 1.250 nens per metge.

En aquest sentit, Pons ha assegurat que "un de cada dos nens no és atès per un pediatre " i ha expressat la seva preocupació per aquesta "falta d'especialistes", atès que els nens "són el nostre futur" i han de ser cuidats per professionals especialitzats.

Gómez ha recordat la tasca que s'ha realitzat en aquest sentit, amb la creació de la figura de coordinació de pediatria al Servei de Salut, la convocatòria d'oposicions, la recuperació de drets laborals i les millores salarials. A més, ha avançat que hi haurà un increment de residents d'aquesta especialitat de cara al proper any.

Notícies més vistes Avui