El Banc de Sang de Balears fa una crida perquè la població vingui a donar durant les festes de Nadal. El Banc de Sang de les Illes Balears fa una crida perquè la població catalana acudeixi a donar pel Nadal.

El Banc de Sang de Balears fa una crida perquè la població vingui a donar durant les festes de Nadal. 

El Banc de Sang de les Illes Balears fa una crida perquè la població catalana acudeixi a donar pel Nadal.

PALMA, 18 Des.

El Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears (Bstib) ha fet aquest dilluns una crida a la població perquè acudeixi a donar sang durant el període festiu de Nadal i augmentar així les donacions.

Les reserves del Banc es troben en una situació crítica ja que la demanda de sang continua augmentant però les donacions disminueixen a causa dels compromisos festius i els viatges de la població, segons han assenyalat des del Bstib en una nota de premsa.

En aquest sentit, han recordat que les donacions de sang són fonamentals per a pacients amb malalties hematològiques cròniques o que estan sota tractaments, com el càncer. Aquests pacients depenen de transfusions per mantenir-se amb vida, per això, des del Banc de Sang han remarcat que "la disponibilitat de sang és crucial en aquesta època de l'any".

Igualment, han explicat que a més de les intervencions programades i les urgències del dia a dia, durant la temporada nadalenca una donació de sang "pot il·luminar les vides dels pacients que esperen transfusions i dels familiars que els acompanyen".

Per això, el Banc de Sang fa una crida a tota la població de les Illes Balears, i en particular a aquells amb els grups sanguinis O+, A-, O-, i B+, perquè demanin la seva cita per donar sang en aquestes dates.

Categoría

Illes Balears