• dimecres 7 de juny del 2023

El Canòdrom obre al públic amb horari de 07.00 a 00.00 hores a l'estiu

img

A l'hivern, l'horari passarà a ser de 08.00 a 20.00 hores

PALMA, 29 Jul.

El Canòdrom balear ja ha obert al públic i ho ha fet amb un horari de 07.00 a 00.00 hores a l'estiu, que passarà de 08.00 a 20.00 hores a l'hivern.

Segons ha informat l'Ajuntament de Palma aquest divendres a una nota de premsa, el Canòdrom ja és obert a la ciutadania, amb un horari de 07:00 a 00:00 hores a l'estiu, que passarà a ser de 08:00 a 20:00 hores a l'hivern. Es pot accedir a aquesta zona verda de 16.000 metres quadrats pels carrers Carles I i Llorenç Cerdà.

A més de renaturalitzar aquest indret de Palma, s'han conservat i restaurat els elements patrimonials, com la sèquia històrica que connectava amb l'àmbit del Tirador, que es va trobar durant les obres.

El Canòdrom Balear va ser una pista de carreres de llebrers de Palma, que va estar activa entre els anys 30 i els 90 i s'ubica entre sa Riera i el Camí de Jesús.

Ara ja s'ha convertit en un gran parc públic, on s'ha recuperat la vegetació existent i s'ha plantat nova per crear un gran bosc urbà que formi part de la Falca Verde.< /p>

Aquest projecte contribueix a millorar Palma en aspectes diversos, ja que amb ell hi haurà més espais naturals per a gaudi de la ciutadania; servirà per combatre el canvi climàtic i l'illa de calor --increment de les temperatures a les zones urbanes--; i es recuperarà i es donarà ús a un espai abandonat durant anys.

"Aquest projecte és clau en la lluita contra el canvi climàtic. Introduïm vegetació i natura dins del centre de Palma, envoltada per una alta densitat de població”, ha dit la regidora
de Model de Ciutat, Habitatge Digna i Sostenibilitat, Neus Truyol, qui ha demanat “disculpes” pel retard al final d'obres.

La intervenció a l'antic Canòdrom ha consistit en una obra de restauració paisatgística i regeneració d'un entorn que conserva bona part de les empremtes del passat.

XOX

Notícies més vistes Avui