El "Cant de la Sibil·la" ressona un any més a La Seu.

El

PALMA, 25 Des.

La Catedral de Mallorca ha acollit un any més la interpretació del 'Cant de la Sibil·la' dins de la litúrgia de la Missa del Gall, en una celebració en què l'obispo, Sebastià Taltavull, ha cridat a la pau a Palestina.

Aquest any, Esther Barceló, de la capella de la Seu, ha estat l'encarregada d'interpretar la Sibil·la. A més, el sermó de la Calenda ha anat a càrrec de Joan Aguiló i durant la celebració també ha cantat l'Escolania dels Vermells de la Seu.

El cant de la Sibila és una de les més grans i més antigues tradicions religioses a Mallorca. De fet, aquest cant sobre el Judici Final s'interpreta des de fa segles a la Missa del Gall a les esglésies de l'illa; si bé, poques d'aquestes interpretacions guarden tanta rellevància com la que es fa a la Catedral.

Aquest poema, de gran pes històric i cultural, prové del món clàssic i es va començar a interpretar amb melodia gregoriana a partir de l'Edat Mitjana. No obstant això, el Concili de Trento va acabar amb la majoria de les seves representacions. Així, aquest cant només va sobreviure en dos punts concrets del Mediterrani, a l'Alguer, ciutat del nord-oest de Sardenya, i a Mallorca.

El 'Cant de la Sibil·la' va realitzar l'últim assaig el passat dijous. La Catedral també ha organitzat altres activitats nadalenques, al marge de les celebracions religioses, com el concert de Nadal o l'exposició 'Tu ets l'artista'.

En la seva homilia, l'obispo ha fet una crida a la pau a Palestina amb paral·lelismes amb el naixement de Jesucrist en la Bíblia: "Contemplem el Betlem real de Palestina, on no han pogut representar d'altra manera que la Mare de Déu portant en braços un nen embolcallat amb un llenç blanc, imatge que ens posa davant de la resta de la pregària perquè s'acabi aquest genocidi i s'opti decididament per construir la pau".

Amb aquestes paraules Taltavull també reflexionava sobre com en l'Evangeli el naixement del Messies "assumeix les dificultats del rebuig social, la falta d'habitatge i la immigració forçada". Així ha enfatitzat que "Dèu es serveix de tot allò humà per dur a terme el seu projecte diví" i ha ressaltat la "senzillesa" i la "humilitat".

Tags

Categoría

Illes Balears