• dilluns 5 de juny del 2023

El carrer Nuredduna de Palma s?obre aquest dissabte al públic

img

L'eix verd de Nuredduna ha suposat una inversió d'1,8 milions d'euros i ha rebut finançament de la Unió Europea

PALMA, 1 Oct

El carrer Nuredduna de Palma ha obert aquest dissabte al públic, després que la primera fase de les obres de l'eix verd, que comprenen el carrer, ja hagin acabat.

ha informat l'Ajuntament de Palma aquest dissabte a una nota de premsa, l'alcalde José Hila, juntament amb la tinenta d'alcalde d'Infraestructures i Accessibilitat, Angélica Pastor, el regidor de Districte Llevant, Daniel Oliveira i altres membres de la corporació han visitat aquesta tarda el carrer Nuredduna, que aquesta jornada ha quedat oberta al públic.

Per a l'alcalde, "Nuredduna és una oportunitat per a la ciutat i per al barri de Pere Garau". "La transformació de la ciutat ja està en marxa, aquesta actuació és un exemple de la Palma que s'està construint, una Palma on les persones són les protagonistes, més verda i amb més espai per al vianant. És un nou espai per a la gent més gran, per als nens i per a les famílies, un lloc per on passejar, anar a comprar o menjar alguna cosa”, ha dit Hila.

Les obres de la primera fase de l'eix verd de Nuredduna, que comprenen el carrer, ja han acabat. El carrer s'ha rebut parcialment en espera que se sembren els arbres i les plantes arbustives un cop comenci l'època de sembra. D'aquesta manera, l'Ajuntament ja s'encarrega del manteniment.

L'eix verd de Nuredduna ha suposat una inversió d'1,8 milions d'euros que s'ha executat en dues fases. Nuredduna està finançat per la Unió Europea - NextGenerationEU - Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència a través del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.

Aquest és un dels projectes inclosos als acords de govern i ha permès transformar aquest carrer en un eix verd amb zones de vegetació i arbrat, a més d'espais on seure que permetran combatre l'efecte conegut com a illa de calor, que es produeix a les grans ciutats. L?actuació, a més, dissenya a Palma un nou concepte urbanístic que renaturalitza l?espai urbà amb llocs més sostenibles i verds que dinamitzen els barris.

El carrer Nuredduna té 275 metres lineals i 6.025 metres quadrats de superfície. Durant aquests mesos s'han executat la pavimentació continuada amb plataforma única; la reconversió en un carrer per a vianants integral a excepció de la circulació de vehicles de serveis i accés a aparcaments privats; el manteniment de l'arbrat existent i la creació de noves zones verdes centrals. A més, s'han incorporat nous espais urbans on seure i jocs infantils a la recta final de l'obra; la substitució de l'enllumenat públic per millorar l'eficiència energètica i la incorporació d'un sistema de drenatge sostenible i xarxa de pluvials.

La segona fase de les obres, que comprèn el tram situat a la plaça de Francesc Garcia Orell continuaran durant el mes doctubre, amb la previsió que estiguin llistes a finals de mes. Aquesta segona fase de l'obra té per objectiu donar continuïtat al nou eix verd de Nuredduna amb la plaça popularment coneguda com a 'de les Columnes' i ha suposat una inversió de més de 341.000 euros.

Per donar continuïtat a l'eix verd s'ha transformat la meitat de la plaça Francesc Garcia Orell, que abans funcionava com a rotonda i per on passaven els cotxes, en una zona per a vianants que connecta el passeig de Nuredduna amb l'interior de la plaça. L?àmbit entre el carrer Uetam i el carrer Francesc Barceló i Combis continua obert al trànsit rodat. A l'interior de la plaça s'han restaurat les columnes, les lluminàries i la pèrgola. Així mateix, es pintaran vuit jocs infantils a la zona pavimentada. Aquesta segona fase ha suposat, a més, una renovació de les clavegueres i recollida de pluvials i una millor connexió amb el col·lector.

La Unió Europea té com a prioritats la digitalització, convertir-se en el primer continent climàticament neutre (Pacto Verd), crear un entorn d'inversió més atractiu i llocs de treball de qualitat, la defensa i la promoció dels valors de la UE i reforçar la democràcia davant d'ingerències externes. És a dir, construir una Europa més verda, digital i resilient.

Els projectes inclosos dins de la convocatòria del Ministeri tenen com a objectiu la transició ecològica, la transformació digital, la cohesió social i territorial i la igualtat de gènere .

Notícies més vistes Avui