• divendres 3 de febrer del 2023

El cementiri de Palma obrirà fins a 21.00 hores des d'aquest dissabte i fins al Dia de Tots Sants

img


PALMA, 27 Oct.

El cementiri de Palma obrirà a les 08.00 hores i tancarà a les 21.00 hores, és a dir, dues hores més tard del seu horari habitual, des d'aquest dissabte i fins al proper 1 de novembre, Dia de Tots Sants.

L'Ajuntament de Palma ha posat en marxa un dispositiu especial amb motiu de la festivitat, amb l'objectiu de facilitar l'afluència de persones al cementiri de la ciutat i evitar així aglomeracions.

Des de l'Empresa Funerària Municipal (EFM) ja han començat aquestes setmanes els treballs previs , per als quals s'han destinat fins a cinc equips d'operaris que han reforçat les tasques de neteja i el manteniment de les instal·lacions.

El dispositiu preventiu de control de trànsit arrencarà aquest divendres, amb la finalitat de garantir-ne la fluïdesa circulatòria i evitar les aglomeracions de vehicles que es desplacen fins el cementiri aquests dies per recordar els seus difunts. Aquest dispositiu policial es reforçarà especialment dimarts que ve amb motiu de la festa de Tots Sants. Hi haurà presència policial a tots els cementiris que hi ha al terme municipal de Palma (Sa Vileta, Establiments, Gènova i Sant Jordi).

Els accessos rodats al cementiri seran pel camí de Ca l'Ardiaca i camí Jesús (tanatori de Son Valentí). Les persones amb mobilitat reduïda poden accedir en qualsevol moment al cementiri per aquestes dues vies dentrada. Pel que fa a la resta de persones, hi podran accedir amb el vehicle sempre que l'afluència ho permeti, per tant, hauran de seguir les indicacions que doni la policia local en funció de la fluïdesa del trànsit rodat.

L'aparcament del tanatori romandrà obert, encara que, en funció de la disponibilitat de l'espai, es podria reservar l'estacionament només per a persones amb mobilitat reduïda, autoritzats i totes aquelles persones assistents a vetlla.

Per facilitar l'accés al cementiri a totes aquelles persones persones que es desplacen amb el vehicle, s'habilitaran aparcaments a Son Moix i al centre comercial Carrefour. Així mateix, l'EMT habilitarà un servei especial per a Tots Sants (línia 66) que estarà operatiu des del divendres 29 i fins al dia 1. Els autobusos sortiran del carrer Sindicat i arribaran fins al polígon de Can Valero, passant pel cementiri de Son Valentí amb un interval de pas de 20 minuts de mitjana. El primer autobús sortirà a les 07.40 del carrer Sindicat i el darrer a les 21.10 hores des de Can Valero.

L'Empresa Funerària Municipal ha organitzat diferents actes per al dia de la festivitat de Tots Sants. El programa arrencarà a les 10.00 hores amb la visita de la comitiva amb representants de la corporació municipal que visitaran les instal·lacions del cementiri.

De 10.00 a 14.00 hores es duran a terme diferents intervencions musicals en directe a càrrec de Manangement Musical. Seran a les tres carpes informatives i d'atenció a l'usuari de l'Empresa Funerària Municipal ubicades a l'interior del cementiri de Palma, concretament al carrer de Sa Riera, la porta de la Illeta 71 i la plaça Ramon Llull.

Així mateix, l'arquitecte Sebastiano Rossi, redactor del projecte de reordenació del sector 2, explicarà a les 13.00 hores els detalls de les obres i les zones d'intervenció.

A les 12.00 hores es durà a terme l'ofrena floral al mur de la memòria i, a la mateixa hora, es farà missa solemne a l'Oratori Central del cementiri. A les 16.00 hores també es farà la missa solemne al cementiri Municipal d'Establiments ia les 16.30 hores al de Sant Jordi.

Notícies més vistes Avui