• dimarts 21 de març del 2023

El Cofib allibera un falcó marí a Sa Dragonera

img

PALMA, 10 Ago.

El Consorci de Recuperació de Fauna Silvestre de Balears (Cofib) ha alliberat, aquesta setmana, un falcó marí ('falc eleonorae') al Parc natural de Sa Dragonera, d'on havia estat rescatat.

Segons han detallat aquest dimecres el Consell de Mallorca i el Govern en una nota de premsa, l'exemplar va ser trobat per un guarda del Parc Natural de Sa Dragonera al mar, on no podia emprendre el vol.

Després de donar l'avís al Cofib i comprovar que el seu estat de salut era favorable, ha tornat al seu hàbitat. L'alliberament s'ha dut a terme a prop de la població present a Sa Dragonera tan aviat com s'ha donat d'alta per no interferir a l'època de cria.

La vicepresidenta del Consell de Mallorca i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, ha agraït el treball del Cofib i ha destacat que “com a espècie protegida endèmica de la costa mediterrània, la població de falcons marins del Parc Natural de Sa Dragonera és molt important i per aquest motiu hem iniciat un estudi de l'espècie que acabarà al setembre".

Al Parc natural de Sa Dragonera hi ha una de les poblacions més importants de falcó marí de les Balears. Tot i això, a l'arxipèlag té una presència temporal, ja que arriba a la primavera des de Madagascar per criar als penya-segats i llocs inaccessibles de la costa i part amb la migració post nupcial, a la tardor. Entre el 2001 i el 2019 es van censar al Parc un total de 194 exemplars de falcó marí per any, de mitjana.

Mentrestant, s'alimenta dels petits ocells que migren des d'Europa cap a Àfrica, aprofitant el seu pas per la illa. La seva morfologia es caracteritza per tenir les plomes de les ales i la cua molt llargues per facilitar les maniobres de caça durant el vol.

El falcó marí és una espècie protegida en règim de protecció especial. Des del Cofib han recordat la importància d'avisar el centre de rescat en cas de trobar aquesta o una altra espècie en perill.

XOX

Notícies més vistes Avui