• dijous 2 de febrer del 2023

El comitè d'empresa de la Fundació Bit expressa la seva "màxima preocupació" per la situació de treballadors del call center

img

PALMA, 4 Jul.

El comitè d'empresa de la Fundació Bit, format per CCOO, UGT, CSIF i USO, ha expressat aquest dilluns la seva "màxima preocupació" per la situació dels treballadors del call center de l'entitat, després de la posada en marxa de l'InfoSalut.

informat el comitè d'empresa de la Fundació Bit en una nota de premsa, després de la reunió mantinguda amb la gerència de la Fundació Bit, el comitè com a representant de tots els treballadors agraeix la "bona voluntat" per part de gerència per a "intentar tranquil·litzar" els que integren el call center, traslladant que "les seves feines no corren perill". Si bé, ha precisat, "lamentablement, encara que la intenció sigui bona el resultat no ho és".

El comitè d'empresa ha assenyalat en aquest sentit que durant els darrers dies els treballadors d'aquest departament de la Fundació Bit "s'aixequen amb retallades de premsa de la posada en marxa d'un nou servei, l'Infosalut, que està adquirint gairebé la totalitat de serveis, que fins ara i durant els darrers 20 anys, ha donat el call center".

"La informació arriba a compte gotes ia través dels mitjans, per part de l'empresa res, única i exclusivament es diu que no hi ha perill una vegada i una altra per als llocs de treball. Es necessiten fets concrets que assegurin aquestes paraules”, ha reivindicat el comitè, reiterant el seu lament pel fet que els empleats del call center de Fundació Bit “s'assabentin a través del diari que segons declaracions tant de la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, com del director general del Servei de Salut de Balears, Juli Fuster, no corren perill els 40 llocs de treball,
a la Fundació Bit".

Segons aquestes declaracions, el comitè d'empresa ha apuntat que " actualment, el departament del call center compta amb una plantilla de 81 treballadors”. Per aquest motiu, ha reiterat la seva sol·licitud que la informació abocada "es demostri en fets palpables i en un compromís d'estabilitat i permanència".

"Cada any es veu perillar el futur laboral d'aquests treballadors per les encomanes que s'han de renovar o no, és evident que l'any que ve no es renovarà una comanda per fer una feina que en teoria faran l'altre call que ells es van encarregar de muntar”, ha manifestat així mateix, criticant "la facilitat o, almenys, la rapidesa, amb què s'ha muntat aquest servei, mentre que tot són dificultats per a la Fundació Bit, els treballadors que en el pitjor moment de la pandèmia atenien les trucades o acudien als centres de salut a solucionar problemes informàtics”.

Finalment, el comitè d'empresa ha lamentat que “són moltes les preguntes i poques les respostes”. Per aquest motiu, per al comitè "és obligat traslladar la inquietud de tots aquests treballadors i lluitar amb tots els mitjans a l'abast". Així, ha avançat que "aviat" s'emprendran accions reivindicatives, "per assegurar que aquest Govern no només vol inaugurar lluents centres i està per salvar els llocs de treball de tots els treballadors, i les famílies que sustenten".

Notícies més vistes Avui