• dijous 2 de febrer del 2023

El Consell aposta pel piragüisme amb dues noves 'Dragon Boats' que cedeix a la Federació Balear

img


PALMA, 30 Oct.

El Consell de Mallorca ha fet una aposta per pel piragüisme amb l'adquisició de dues noves 'Dragon Boats' que ha cedit a la Federació Balear.

Segons ha informat el Consell en una nota de premsa, Mallorca ja compta amb dos 'Dragon Boats' ', embarcacions de competició arrelades a les mil·lenàries tradicions xineses, i que ara arriben a l'illa. Aquest diumenge s'han presentat a l'Estany des Pont d'Alcúdia, lloc d'entrenament dels piragüistes mallorquins, aquests dos bots que la institució insular, des de l'àrea d'Esports, ha adquirit per a la pràctica esportiva en edat escolar, familiar i diverses pràctiques esportives de la Federació Balear de piragüisme.

A l'acte han participat el conseller insular de Transició, Turisme i Esports, Andreu Serra, directora insular d'Esports, Marga Portells, director insular de Transició Joan Gaspar
Vallori, el president de la Federació de Piragüisme, Juan Carlos Fuentes, el director tècnic i gerent Xavier Marroig, i un elenc de piragüistes de primer nivell federats a l'illa, com és el cas de Sete Benavides, Joan Toni Moreno, Toni Segura, Cristian Agu, Pere Antoni Prats, Antia Ancome i Tano García, que pertanyen tant a equips nacionals com a internacionals. Del consistori d'Alcúdia
han assistit l'alcalde Domingo Bonnín, la primera tinenta d'alcalde, Bàrbara Rebassa, i el regidor d'Esports, Joaquín Cantalapiedra.

Les dues canoes noves compten amb gairebé 14 metres de longitud i es decoren amb el tradicional drac asiàtic. S'organitzen equips de 20 remadors i durant les pràctiques de rem o les curses de bots hi ha un encarregat del tambor, que manté el ritme, i una altra persona que va a la part de darrere de l'embarcació i és l'encarregat de la direcció. Es competeix en trajectes de 250 o 500 metres.

El Consell ha posat a disposició de la federació aquestes noves 'Dragon Boats' que també seran utilitzades en activitats que ofereix la Direcció Insular d'Esports als seus usuaris, com 'Suma''t, tallers esportius en horari escolar, l'IESportiu' en l'àmbit de sortides dirigides als adolescents, o les 'Estades esportives', programa que compta amb jornades esportives a hotels de la zona d'Alcúdia. L´objectiu és donar a conèixer la pràctica del piragüisme i en concret d´aquesta innovadora modalitat a Mallorca, un esport que al´illa compta amb al voltant d´un miler de federats en edat escolar, i que creix any rere any.

< El conseller insular Andreu Serra ha afirmat que "el Consell fa un pas més en la potenciació de l'esport de rem, que a Mallorca compta amb unes figures representants exemplars que fan podis internacionals i olímpics" i ha afegit que "l'objectiu passa per potenciar esports minoritaris, entre cometes, perquè a Mallorca cada vegada hi ha més piragüistes federats".

Notícies més vistes Avui