Notícies Balears.

Notícies Balears.

El Consell aprova 25.000 euros per a Amics del Poble Saharaui a través del Fons de Solidaritat.

El Consell aprova 25.000 euros per a Amics del Poble Saharaui a través del Fons de Solidaritat.

PALMA, 19 Març.

El Consell de Mallorca ha destinat per primera vegada 25.000 euros extraordinaris a l'Associació d'Amics del Poble Saharaui a través del Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació.

El president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, ha destacat en aquest sentit el "compromís" de la institució insular amb el poble saharaui, després de reunir-se amb l'entitat sense ànim de lucre.

Cal assenyalar que aquesta és la primera vegada que el Consell aprova una designació extraordinària de 25.000 euros per a l'Associació, a través del Fons de Solidaritat.

A més, anualment contribueix juntament amb els ajuntaments amb una ajuda que ascendeix als 80.000 euros destinada al projecte de salut infantil saharaui, a través del FMS, dirigida als incentius dels sanitaris, la vacunació i la nutrició dels nens.

Galmés ha sostingut que "l'ajuda al poble saharaui és una realitat que es veu reflectida en l'augment d'ajudes i en la cooperació en els projectes que permeten una millora d'aquesta situació injusta". També ha agraït a l'associació la seva "tasca i dedicació constant per al progrés en les condicions de les persones que viuen en els territoris ocupats del Sàhara Occidental".

El Consell, a més, ha anunciat que la directora insular de Projectes Estratègics i Relacions Institucionals, Maria Elena Jaume, participarà en el viatge humanitari que organitza l'associació als campaments dels refugiats sahrauís de Tindouf.

D'altra banda, el conseller insular de Presidència, Antoni Fuster, ha ressaltat que, a més de la col·laboració econòmica, "el Consell ofereix a l'entitat solidària la seva ajuda per difondre les diferents activitats que dugui a terme".

En l'audiència s'han compartit idees perquè la institució participi en el programa 'Vacances en pau', centrat en l'acollida de nens sahrauís d'entre 10 i 12 anys per part de famílies de les Illes.