• dijous 30 de març del 2023

El Consell aprova amb PI i Cs i sense MÉS la proposta per al patrocini al RCD Mallorca en un ple sense sorpreses

img

PALMA, 20 Set.

El Consell de Mallorca ha aprovat aquest dimarts, en un ple que s'ha desenvolupat sense sorpreses, la modificació de crèdit per a la proposta de patrocini esportiu al RCD Mallorca, que ha comptat amb el suport de PSIB, Unides Podem, PI i Cs i el vot en contra del PP, MÉS i Vox com estava previst.

En detall, tal com s'havia anunciat, MÉS, un dels socis de govern, ha votat en contra de l'expedient que inclou l'ajuda al RCD Mallorca --ia l'Atlètic Balears--, una modificació de crèdit d'1,17 milions, ia favor de la resta, els clubs semiprofessionals i l'esport base, d'uns 850.000 euros.

Durant el debat, el portaveu de MÉS, Guillem Balboa, ha reiterat que no poden recolzar "acords tancats entre una empresa privada i una institució pública" dels quals no se'ls ha fet part tot i ser part del govern", i això "en base a una quantitat prefixada" de la qual no coneixen "com ni per quins motius s'ha fixat".

El conseller de MÉS també ha criticat que es pretengui suplementar "costi el que costi" aquesta quantitat amb aportacions d'altres institucions "per arribar a la quantitat pactada".

El portaveu del PP, Llorenç Galmés, ha acusat el Consell de "danyar el nom" del RCD Mallorca amb l'espectacle muntat a l'equip de govern. A més, ha exigit al conseller Serra que abans de votar mostrés el document en què el RCD Mallorca desisteix de l'ajuda inicial aprovada al patronat de la Fundació Mallorca Turisme.

Per la seva banda, el portaveu de Vox, Tolo Gili, ha suggerit que l'ajuda al RCD Mallorca és un "pagament encobert" per un acord entre el club i l'Ajuntament de Palma, que també presideix el PSIB, per a la venda de terrenys del Lluís Sitjar.

El conseller de Transició, Turisme i Esports del Consell, Andreu Serra (PSIB), ha retreu al PP i Vox el seu vot en contra quan al seu dia van donar suport a la proposta inicial a la Fundació Mallorca Turisme, la que contemplava un patrocini al RCD Mallorca perquè Son Moix es digués 'Visit Mallorca Estadi'.

En aquesta línia, el portaveu socialista Andreu Alcover ha considerat que PP i Vox "van començar a salivar davant la possibilitat que el pacte es trenqués" quan MÉS i Podem es van manifestar en contra del patrocini de promoció turística ca.

Notícies més vistes Avui