El Consell aprovarà la setmana que ve canviar la data de la Diada de Mallorca al 12 de setembre.

El Consell aprovarà la setmana que ve canviar la data de la Diada de Mallorca al 12 de setembre.

PALMA, 5 Des.

El ple del Consell aprovarà previsiblement la propera setmana que la Diada de Mallorca torni a celebrar-se el 12 de setembre i no el 31 de desembre com fins ara, després que 28 ajuntaments de l'illa s'hagin mostrat a favor del canvi i tres experts hagin avalat la idoneïtat del mateix.

Després de la proposta justificativa emesa pel president insular, Llorenç Galmés, el passat mes d'octubre els ajuntaments d'Alaró, Alcúdia, Andratx, Binissalem, Bunyola, Calvià, Campos, Escorca, Estellencs, Felanitx, Fornalutx, Llucmajor, Mancor de la Vall, Maria de la Salut, Marratxí, Muro, Palma, Petra, Sant Llorenç des Cardassar, Santa Margalida, Santanyí, Selva, Ses Salines, Sineu, Sóller, Son Servera, Valldemossa i Vilafranca s'han mostrat a favor del canvi.

Només l'alcalde de Santa Eugènia ha rebutjat el canvi, mentre que l'alcaldessa de Banyalbufar ha demanat la creació d'una comissió de treball.

Al mateix temps, el professor i investigador Antonio Cañellas, l'expert en història medieval Antonio Ortegga i el catedràtic d'Història de la UIB Román Piña han emès informes expressant la idoneïtat que l'efemèride torni al 12 de setembre.

D'aquesta manera, està previst que el ple del 14 de desembre doni llum verda a l'aprovació provisional per establir el 12 de setembre com a Diada de Mallorca.

.

Tags

Categoría

Illes Balears