Notícies Balears.

Notícies Balears.

El Consell celebra el Dia de les Illes Balears amb un 'ball de bot' multitudinari i l'encontre de 'gegants'. El Consell celebra el Dia de les Illes Balears amb un 'ball de bot' multitudinari i l'encontre de 'gegants'.

El Consell celebra el Dia de les Illes Balears amb un 'ball de bot' multitudinari i l'encontre de 'gegants'.

El Consell celebra el Dia de les Illes Balears amb un 'ball de bot' multitudinari i l'encontre de 'gegants'.

PALMA, 1 Març.

El Consell de Mallorca ha donat inici a les activitats organitzades pel Dia de les Illes Balears amb una mostra de 'ball de bot' multitudinària i la trobada dels emblemàtics 'gegants' que presideixen les escales de la institució --la reina Esclaramunda de Foix, el rei Jaume II, el rei Sanç I i el rei Jaume III--.

Segons ha informat el Consell en nota de premsa, els monarques esmentats s'han unit al grup format per gegants pagesos i xeremiers per fer un passacarrer que ha recorregut la plaça de Cort, el carrer Colón, la Plaça Major, carrer de Sant Miquel, carrer dels Oms i la Costa de la Sang, fins a arribar a la plaça de l'Hospital. En diferents punts del recorregut s'han fet parades per fer una demostració de 'ball de bot'.

El president del Consell, Llorenç Galmés, ha destacat "l'honor que suposa celebrar amb els mallorquins el primer Dia de les Illes Balears com a representant".

A més, ha assenyalat que les Balears "són una comunitat única que té molt a oferir al món" i de la qual cal sentir-se "profundament orgullosos". "Som illes separades pel mar, però tenim clar que junts som millors i més forts", ha afegit.

Un cop finalitzat el passacarrer, el Centre Cultural de la Misericòrdia també ha acollit aquesta festivitat amb un ball popular i un dinar per a tots els assistents.

La vicepresidenta i consellera insular de Cultura i Patrimoni, Antònia Roca, ha celebrat que "el Palau del Consell i la Misericòrdia siguin el centre neuràlgic de les activitats programades per al 1 de març i que municipis com Santanyí i Palma s'hi sumin a aquesta trobada de gegants".

Al voltant de 360 persones recorreran aquest divendres i dissabte les dependències de la seu de presidència de la institució.

D'una banda, durant tota la jornada s'han realitzat visites guiades gratuïtes per conèixer les dependències de la seu de Presidència; d'altra banda, s'han omplert tots els passis, tant d'aquest divendres com del dissabte, de les rutes teatralitzades '¿Feliços per sempre?', que transcórren per diferents indrets del Palau i en les quals es representa el casament caòtic d'una parella de funcionaris.

Del mateix modo, Raixa ha obert les seves portes a tots els mallorquins que han volgut gaudir de visitar-la, i qui vulgui anar-hi podrà fer-ho aquest dissabte de 10.00 a 15.00 hores.