El Consell conclou una ronda de reunions amb el sector cultural per preparar el concurs del Teatre Principal.

El Consell conclou una ronda de reunions amb el sector cultural per preparar el concurs del Teatre Principal.

PALMA, 12 Oct.

El Consell de Mallorca ha finalitzat una ronda de reunions amb el sector de les arts escèniques per preparar el concurs públic que designarà el nou equip directiu del Teatre Principal de Palma.

Segons ha informat el Consell en una nota de premsa, durant el mes de setembre i octubre, la vicepresidenta i consellera de Cultura i Patrimoni, Antònia Roca, s'ha reunit amb un total de deu empreses i associacions "per establir les bases del concurs que es durà a terme a la sala pública en les properes setmanes".

En les reunions, que van finalitzar aquest dimarts, també ha participat el director insular de Cultura, Guillem Ginard.

Les entitats amb les quals s'ha reunit l'equip de Cultura i Patrimoni del Consell de Mallorca són: l'Associació d'Arts Escèniques (Illescena); d'Actors i Actrius Professionals (AAAPIB); de Professionals de Dansa (APDIB); de Dramaturgs (ADIB); de Gestors Culturals (GCIB); Promúsicos Mallorca; l'Associació de Teatres i Auditoris Públics (ATAPIB); d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC) i de Professionals de Circ (APCIB).

A més, per redactar les bases, el departament també s'ha reunit amb professionals de prestigi com Miquela Lladó, cantant i compositora mallorquina, entre d'altres.

El Consell ja ha començat amb la redacció de les bases del concurs que decidirà el nou director del Teatre Principal de Palma. Està previst que es resolgui al primer trimestre de 2024.

Antònia Roca ha reiterat el seu compromís amb la "despolitització" de la sala pública: "El Teatre Principal serà dirigit pel millor candidat sota criteris artístics i tècnics", ha promès.

.

Tags

Categoría

Illes Balears