El Consell convida a viure en "harmonia i il·lusió" el Dia de la Pau a 1.000 escolars de Mallorca.

El Consell convida a viure en

PALMA, 30 de gener.

El Consell de Mallorca ha celebrat aquest dimarts el Dia de la No Violència i la Pau al Centre Cultural de la Misericòrdia davant 1.000 alumnes de 12 escoles de l'illa amb la intenció de cridar a "viure en harmonia" cada dia.

Així ho ha declarat durant l'acte davant els estudiants el president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, qui ha recordat que, encara amb l'atenció mediàtica que reben guerres com la d'Ucraïna, "hi ha moltes més i totes són igual de doloroses". Per això, ha recordat que els centres educatius són lloc per "arribar a consens, diàlegs i pau" en nom de "la flama de l'alegria i la bondat".

Alhora, la consellera de Cultura i Patrimoni, Antònia Roca, ha posat de relleu durant la seva intervenció que "cultivar la pau" aconsegueix "un món lliure de conflictes bèl·lics" en el qual els valors de la "justícia, equitat i respecte" sobresurten. A més, ha reclamat "respecte als companys per contribuir a un món millor" perquè "la pau regni en els centres educatius".

En aquesta ocasió, el Consell ha tingut un especial record al 'santanyiner' Llorenç Vidal, artífex de que el 30 de gener fos emmarcat com el Dia Escolar de la No Violència i la Pau en commemoració al comiat de Mahatma Gandhi.

Al llarg de l'esdeveniment, tres alumnes han llegit un manifest sota el títol de 'Germans de les estrelles' i, també, s'ha versionat el clàssic 'Hallelujah' de l'autor i cantautor Leonard Cohen amb missatges en positiu que han cantat al uníson al cor de veus blanques. Tot això, amb la lliberació de coloms per commemorar aquest dia.

Els centres educatius convidats a la Misericòrdia han estat La Salle de Palma; el Sagrat Cor; Sant Vicenç de Paül, de la Vileta; La Miraculosa; Sant Francesc d'Assís; l'Arcàngel Sant Rafel; el Jafudà Cresques; el Felip Bauçà; el Sol Ixent, d'Inca; el Son Serra; la Santíssima Trinitat; i l'IES Son Cladera.

.

Tags

Categoría

Illes Balears