• dilluns 5 de juny del 2023

El Consell d'Eivissa demana intensificar els treballs de descontaminació de les restes del vaixell cremat

img

IBIZA, 17 Ago.

El Consell d'Eivissa ha demanat aquest dimecres intensificar els treballs de descontaminació de les restes del vaixell cremat.

El president insular, Vicent Marí, ha visitat l'àrea marina de Cap Martinet, afectada per l'enfonsament d'un iot a dues zones protegides incloses al conjunt d'espais de la Xarxa Natura 2000.

p>

Marí ha comprovat com les restes del vaixell afecten un tram del litoral, amb nombrosos residus que arriben a les costes properes com la platja de Cala Roja o S'Estanyol.

Segons ha explicat el Consell, la dispersió de líquids contaminants genera també preocupació entre els veïns i visitants.

El president ha mostrat la seva inquietud per la possible contaminació dels fons marins, on hi ha hàbitats naturals protegits, i ha destacat que ha remès dues cartes demanant que s'intens ifiquin els treballs de contenció per prevenir episodis de contaminació marina i del litoral.

En concret, les cartes han estat enviades a la Delegació del Govern ia la Direcció General de Biodiversitat, Boscos i Desertificació.

També ha reclamat que, com més aviat millor, es dugui a terme la descontaminació dels elements dispersos per la zona, retirant també les restes sòlides del vaixell cremat.

Així mateix, Marí ha demanat que es coordini un diagnòstic dels danys ocasionats, executant mesures de restauració als fons marins en cas de ser necessaris.

Marí ha exigit al Ministeri la presència d'un responsable al capdavant dels treballs i ha demanat implicació al Govern, "que no pot deixar abandonat aquest vaixell al fons del mar".

Per això, ha exigit responsables polítics "que facin els esforços necessaris per evitar la contaminació en aquesta zona delicada del litoral ".

Notícies més vistes Avui