Notícies Balears.

Notícies Balears.

El Consell de Mallorca activa 3.000 noves cites de la ITV a l'agost per "agilitzar la llista d'espera".

El Consell de Mallorca activa 3.000 noves cites de la ITV a l'agost per

Galmés anuncia que al setembre es habilitaran altres 4.000 cites

PALMA, 26 Jul.

El Consell de Mallorca ha impulsat mesures per "agilitzar la llista d'espera" en la Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) i, així, ha anunciat que s'activaran a partir d'aquest dimecres i durant tot el mes d'agost 3.000 cites noves.

Així ho ha anunciat el president del Consell, Llorenç Galmés, durant una visita a l'estació mòbil de Calvià aquest dimecres, on també ha explicat que "s'ha arribat a un acord amb el concessionari de la ITV per fer possible la continuïtat del servei de l'estació mòbil de Calvià, que concloua aquest dilluns i l'equip de govern anterior va deixar sense resoldre". Així, l'acord signat entre el Consell Insular i el concessionari té una vigència fins a final d'any.

A més, Galmés ha apuntat que "aquesta no serà l'última mesura, ja que l'objectiu del Consell és posar en marxa tot un paquet de mesures per tal que passar la ITV no impliqui tant temps d'espera per a la ciutadania". Per això, ha anunciat que "al setembre es habilitaran altres 4.000 cites".

Segons ha assenyalat la institució, el 31 de desembre de l'any passat les estacions de ITV de Mallorca tenien una mitjana d'espera de 16 dies, però al llarg del 2023 "s'ha anat incrementant de forma progressiva aquest temps". D'aquesta manera, ha posat l'accent en què "el mes de maig ja es va registrar una mitjana d'espera de 30 dies fins a arribar als 50 dies actuals".

El conseller de Territori, Mobilitat i Infraestructures, Fernando Rubio, ha destacat que l'estació de Calvià "assumix 45.000 vehicles anuals i representa un 12 per cent del total d'inspeccions de tota Mallorca".

A més, ha afegit que, "a l'espera que pugui entrar en funcionament la nova estació permanent que es construeix al polígon de Son Bugadelles, es feia imprescindible arribar a un acord perquè el servei continués i per evitar que milers de mallorquins haguessin d'esperar mesos per passar la ITV".

Rubio també ha mencionat que "al fet que l'estació mòbil de Calvià tancàs, també s'ha de sumar que les caducitats, la quantitat de vehicles que han de passar la ITV per antiguitat, previstes per aquest any són superiors a les del 2022".

De la mateixa manera, ha explicat que "es calcula que durant el segon semestre de 2023 hi haurà 5.000 caducitats més que el mateix període de l'any 2022 i això implicarà més activitat d'inspecció".

En aquesta línia, Rubio ha assegurat que des del Consell estan treballant "en un contracte nou per adjudicar el servei de tota la ITV de Mallorca i que també preveurà la nova estació permanent de Calvià". "La concessió acaba dia 31 de desembre de 2023 i ja hauria d'estar en tramitació, però l'equip de govern anterior tampoc ho va posar en marxa".

Mentre, l'alcalde de Calvià, José Antonio Amengual, ha apuntat que la gestió del Consell ha resultat "molt efectiva a l'hora de solucionar un problema per a molts calvianers i gent de tota Mallorca, que no tenien cita per passar la ITV".

Per això, ha agrait al president i al conseller "la tasca de col·laboració institucional que ha fet possible l'acord de continuïtat del servei a Calvià".

A la visita d'aquest dimecres, a més de Galmés, Rubio i Amengual han assistit el director insular de ITV i Activitats, Rafel Oliver; la primera tinenta d'alcalde de Calvià, Esperança Català; i els tinents d'alcalde Joan Thomàs i Manuel Mas.

.