Notícies Balears.

Notícies Balears.

El Consell de Mallorca aprova declarar les 'neules calades' Bé de Interès Cultural Immaterial. El Consell de Mallorca aprova declarar les 'neules calades' Bé de Interès Cultural Immaterial.

El Consell de Mallorca aprova declarar les 'neules calades' Bé de Interès Cultural Immaterial. 

El Consell de Mallorca aprova declarar les 'neules calades' Bé de Interès Cultural Immaterial.

PALMA, 9 de maig.

El Consell de Mallorca ha aprovat, a instàncies del PSIB, declarar les 'neules calades' amb motius tradicionals Bé d'Interès Cultural (BIC) Immaterial.

En el ple insular d'aquest dijous s'ha aprovat per unanimitat una moció socialista que reclamava aquesta declaració i que, segons ha informat el PSIB en una nota de premsa, compta amb el suport dels 'neulers' de Mallorca.

La consellera socialista Maria Antònia Truyols ha subratllat que les 'neules calades' són un bé cultural "molt valorat" pels mallorquins dins del marc de les celebracions de Nadal. En aquest sentit, ha indicat que tot i que actualment es realitzen tallers d'iniciació i de perfeccionament per aprendre la tècnica i intercanviar models, la pervivència de les 'neules' "no està garantida a mig i llarg termini".

Per això, ha defensat que amb el suport del ple del Consell i l'impuls que suposarà la declaració de Bé d'Interès Cultural "es reforçarà aquesta tècnica tradicional per tal que es continuï desenvolupant i fomentant".

En el seu torn d'intervenció, la socialista ha agraït la presència del Grup de Neulers i Neuleres de Mallorca que han estat "els principals defensors que han preservat aquest art manual de la desaparició".

Finalment, han assenyalat que la moció ha estat acollida amb "especial delectació" per part dels responsables de Cultura que són ara els responsables de preparar la declaració de BIC Immaterial.