El Consell de Mallorca celebra el Dia Europeu de les Llengües.

El Consell de Mallorca celebra el Dia Europeu de les Llengües.

PALMA, 26 Set.

El Consell de Mallorca s'ha sumat a la iniciativa del Consell d'Europa i celebra el Dia Europeu de les Llengües, per protegir el patrimoni lingüístic europeu i promoure el plurilingüisme i l'aprenentatge de llengües.

En una nota de premsa, el Consell ha informat que s'uneix a la iniciativa del Consell d'Europa i celebra el Dia Europeu de les Llengües. Es tracta d'un dia per commemorar la riquesa lingüística de la Unió Europea, que s'impulsa des de l'any 2001. L'objectiu també és promoure l'enteniment intercultural entre els milions de ciutadans europeus.

"Les llengües són les ànimes de les diferents cultures i, alhora, els seus principals vehicles transmissors", ha destacat el president del Consell, Llorenç Galmés.

Per la seva banda, la vicepresidenta del Consell i consellera insular de Cultura i Patrimoni, Antònia Roca, ha insistit en la importància que tenen les llengües per a la humanitat. "Són part fonamental de les culturals i del patrimoni de cadascun dels territoris europeus", ha subratllat.

La llengua catalana, com a pròpia del territori, és la contribució de Mallorca, juntament amb la resta de territoris on es parla, a la diversitat lingüística i cultural europea, ha apuntat el Consell.

El Consell assisteix aquest dimarts a la tarda a l'acte central a les Balears d'aquesta commemoració, que organitza l'Institut d'Estudis Baleàrics, en col·laboració amb la direcció general de Relacions Institucionals i de Relacions amb el Parlament i l'Ajuntament de Llucmajor. Tindrà lloc a les 19.00 hores al claustre de Sant Bonaventura de Llucmajor.

L'acte consistirà en una conferència a càrrec de Víctor Bargiela, membre del Grup de Lingüistes per la Diversitat, amb el títol 'La diversitat lingüística a Europa', seguida de l'actuació musical de la pianista Júlia Martínez Bevià i la violinista Catalina Sureda. L'acte també es podrà seguir en línia en directe pel canal de YouTube de la Direcció General de Política Lingüística del Govern.

.

Tags

Categoría

Illes Balears