• dimarts 6 de juny del 2023

El Consell de Mallorca considera que és "prioritari adequar el camí" del Far de Formentor

img
PALMA, 28 Oct.

El Consell de Mallorca, a través de la vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, considera que és "prioritari adequar el camí" del Far de Formentor i, per això, "s'inverteixen esforços i recursos per obrir aquest tram".

En una nota de premsa, Ribot, acompanyada per Sergi Mulet, coordinador d'Obres Balears Grupo Tragsa, han visitat les tasques de reconstrucció de marges i millora del traçat que duu a terme al camí Vell del Far de Formentor l'empresa Transformació Agrària SA , (TRAGSA).

Aquest camí enllaça cala Murta amb el far de Formentor, a Pollença, i va ser construït entre 1857 i 1859, amb una longitud de 12.090 metres i una amplada mitjana d'1,6 metres. El camí Vell del Far de Formentor va ser durant molt de temps la via de comunicació utilitzada per portar combustible i queviures al far, fins que a la dècada dels cinquanta es va construir la carretera nova que se superposa en alguns trams al camí antic.

>

El Ministeri d'Hisenda va cedir-lo al Consell de Mallorca el 25 de febrer de 2018 per incorporar-lo a la Ruta de Pedra a Sec (GR-221). El camí formarà part de l'etapa 8, que va des del refugi del Pont Romà fins al far de Formentor i que, quan estigui obert, tindrà 29 quilòmetres de longitud, dels quals ja estan oberts els primers 6.739 metres, entre el refugi del Pont Romà i el Port de Pollença.

Ribot ha explicat que per al Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient és “prioritari adequar el camí i, per això, s'inverteixen esforços i recursos per obrir aquest tram i altres , garantint la seguretat de la gent que realitza senderisme”. "L'objectiu de la intervenció és arreglar els desperfectes i despreniments que hi ha als murs que hi ha al llarg del traçat. La restauració dels marges es realitza amb la mateixa tècnica de 'pedra en sec' per respectar al màxim el patrimoni paisatgístic de l'illa, l'entorn patrimonial i mediambiental", ha afirmat.

"Les tasques de recuperació dels marges són urgents i necessàries per raons de seguretat per obrir aquest tram de la Ruta. A el camí del Far de Formentor s'han localitzat un total de 451 punts amb algun tipus de deteriorament i, en total, sumen 1.080 metres de marges que s'han de rehabilitar”, ha afegit la consellera.

suma a la que es va iniciar el març d?aquest any, amb la neteja de vegetació. S'han retirat arbres i branques que en dificultaven el pas, una tasca que s'ha fet amb criteris conservadors i selectius. Els treballs van cobrir un tram de 5.423 metres entre les proximitats de cala Murta i el far de Formentor. La Direcció Insular de Medi Ambient recorda que el tram no és obert i demana precaució a tots els senderistes que transiten per aquest camí.

Les tasques de recuperació i rehabilitació compten amb un pressupost total de 76.444,11 euros.

Notícies més vistes Avui