El Consell de Mallorca convoca el concurs per a designar la direcció del Teatre Principal.

El Consell de Mallorca convoca el concurs per a designar la direcció del Teatre Principal.

PALMA, 19 Des.

El Consell de Mallorca ha publicat el concurs públic que designarà la direcció del Teatre Principal de Palma.

En detall, les bases del document, que han estat consensuades amb el sector, s'han publicat aquest dimarts a la web de la sala pública i al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB).

Així ho ha explicat la vicepresidenta del Consell i consellera insular de Cultura i Patrimoni, Antònia Roca, qui ha assegurat que, ara, els aspirants tenen 30 dies naturals per inscriure's i ha esperat que el nomenament es produeixi durant el primer trimestre de 2024.

Roca ha explicat que es tracta d'un concurs obert a tothom i que pretén "donar estabilitat al Principal de Palma", ja que, fins ara, estava dirigit per càrrecs polítics que canviaven cada quatre anys. D'aquesta manera, "no estarà polititzat i serà dirigit per una persona que tingui un perfil gestor i cultural avalat de manera objectiva", ha assegurat la vicepresidenta.

Entre els diferents requisits de les bases, els aspirants han de tenir formació superior --graui, diplomatura o llicenciatura-- en ensenyances artístiques, gestió cultural, història de l'art, ciències econòmiques o administració i gestió d'empreses, entre d'altres similars. A més, hauran d'acreditar un nivell mínim de català B2 i un nivell mínim d'anglès B1.

Per la seva part, els mèrits es tindran en compte l'experiència professional en llocs de direcció en institucions culturals i la formació acadèmica addicional.

Tota aquesta baremació serà ordenada per ordre de puntuació obtinguda pel tribunal qualificador i es passarà a la segona fase, que consistirà en una proposta de Pla Director. En detall, es tracta d'una tasca escrita que desenvoluparia la gerència del teatre amb una proposta de programació per a la temporada 2024/2025.

Entre els aspectes que es valoraran en aquesta fase es troben la posada en valor del patrimoni de les arts escèniques de Mallorca, la realització de produccions pròpies i el respecte cap al codi de bones pràctiques.

Justament, aquestes eren algunes de les propostes realitzades pel sector cultural durant les reunions mantenides durant els últims mesos per elaborar el text.

La vicepresidenta del Consell, a més, s'ha tornat a reunir aquest dimarts amb diferents associacions i empreses per donar compte del concurs que s'ha dissenyat.

.

Tags

Categoría

Illes Balears