• dimarts 6 de juny del 2023

El Consell de Mallorca destina 410.762 euros a les obres de contenció de talussos de Formentor

img


PALMA, 18 Oct.

El Consell de Mallorca destina un total de 410.762 euros a les obres de contenció de talussos de Formentor, que es preveu que durin cinc mesos.

En una nota de premsa, la institució insular ha destacat aquest dimarts la visita del conseller de Mobilitat i Infraestructures del Consell de Mallorca, Iván Sevillano, a l'inici de les obres de contenció de talussos de Formentor.

La finalitat del projecte és prevenir lliscaments protegint els talussos i, així, fer més segura la carretera Ma-2210 mitjançant malles de triple torsió i pantalles metàl·liques de protecció.

A més del conseller, també han insistit a l'inici de l'obra la directora insular d'Infraestructures del Consell de Mallorca, Olga Martínez, i l'alcalde de Pollença, Andrés Nevado.

El departament de Mobilitat i Infraestructures del Consell de Mallorca ha fet un seguiment durant els darrers anys dels problemes ocasionats per la caiguda de blocs rocosos al llarg de la carretera Ma-2210, una zona muntanyosa amb vessants i penya-segats de més d'un centenar de metres d'alçada en algun tram.

El terreny, per les seves característiques, fa que sistemàticament es produeixin lliscaments rocosos, especialment en períodes de pluges intenses. En multitud d'ocasions, aquests despreniments arriben al voltant de la carretera provocant afectacions al trànsit per bloquejos de calçada, impactes en elements de la carretera i una disminució de la seguretat per als vehicles que hi circulen.

conseller Sevillano ha explicat que “el que fem, amb aquest projecte, és anticipar-nos a la possibilitat que es produeixin despreniments a la zona, amb el risc que això suposaria per a la gent. Per tant, actuen abans, consolidant i protegint els talussos amb la implementació de pantalles i altres elements de sustentació i seguretat necessaris per protegir l'entorn de la carretera Ma-2210 dels lliscaments i despreniments rocosos del vessant, d'aquesta manera aconseguim donar més seguretat a la via i als usuaris de la mateixa".

El Consell ha recordat que alguns trams d'aquesta carretera ja van ser protegits contra despreniments fa més de 25 anys i van ser renovats el 2017, després s d'un episodi de pluges molt important.

"Una vegada més, intervenim a la nostra xarxa de carreteres de forma preventiva, per evitar els riscos que poden patir els usuaris de la via. Són ja moltes les obres en aquesta legislatura amb caràcter preventiu”, ha indicat Sevillano, per després afegir: “En moltes ocasions, des de les administracions s'ha actuat a posteriori d'un succés catastròfic. El que estem intentant aconseguir en aquests darrers anys és tot el contrari: anticipar-nos als possibles accidents i dotar de més seguretat la infraestructura”.

Notícies més vistes Avui