Notícies Balears.

Notícies Balears.

El Consell de Mallorca destina un milió d'euros de romanents a reparar el camí d'Almadrà.

El Consell de Mallorca destina un milió d'euros de romanents a reparar el camí d'Almadrà.

PALMA, 1 de maig.

El Consell de Mallorca destinarà un milió d'euros dels remanents de 2023 a la reparació i millora del ferm del camí d'Almadrà, situat al municipi d'Alaró.

La reparació que es durà a terme al camí d'Almadrà abastarà una longitud de més de 2,5 quilòmetres que discorren des de l'embotelladora fins al pàrquing del refugi Tossals Verds --anexe a la finca Son Ordines--, segons ha explicat la institució insular en una nota de premsa.

El contingut d'aquest projecte, que es formalitzarà mitjançant un conveni amb l'Ajuntament d'Alaró, contempla des dels treballs previs, el desbrossament, la neteja de marges, la preparació de la base i l'asfaltat.

El vicepresident segon i conseller insular de Medi Ambient, Medi Rural i Esports, Pedro Bestard, ha assenyalat que amb aquest projecte s'ha "donat resposta a una reivindicació històrica del Consell de Mallorca i dels veïns afectats, que des de fa més de 25 anys reclamen la reparació del camí".

Així mateix, ha destacat que arreglar aquest camí beneficiarà també als usuaris del refugi de Tossals Verds, ja que els excursionistes que accedeixen en vehicle disposaran d'un camí en bones condicions fins al mateix pàrquing.

Així mateix, s'ha habilitat una altra partida de 100.000 euros dels remanents per a la reparació de les dues embarcacions d'ús intern del personal del Parc Natural de sa Dragonera, una fora borda i una semirígida.

Aquestes barques realitzen tasques de trasllat del personal que treballa al parc, personal científic que acudeix a aquest espai natural a fer estudis d'investigació i seguiment de flora i fauna i per transportar treballadors d'empreses externes que fan tasques de manteniment.