• dimecres 29 de març del 2023

El Consell de Mallorca es prepara en la detecció de riscos geològics a la costa amb RiskCoast

img

PALMA, 24 Set.

La consellera de Territori del Consell de Mallorca, Maria Antònia Garcías, director insular de Urbanisme, Lluís Corral, i el director insular de Territori i Paisatge, Miquel Vadell, han assistit a les jornades organitzades per RiskCoast, un projecte europeu que centra la seva feina en el desenvolupament d'eines, metodologies i solucions innovadores enfocades a la prevenció i la gestió de riscos geològics, lligats al canvi climàtic a la costa d'una forma més eficaç.

En una nota de premsa, Garcías ha assenyalat que és “necessari” adquirir aquestes eines per millorar la planificació territorial, per prevenir i gestionar lliscaments de sòl, pèrdua de sòl per torrents o erosió de costes.

Les jornades han tingut lloc a la Universitat de Granada, on hi ha dos grups de recerca a l'avantguarda en avaluació de riscos geològics i anàlisi de la dinàmica fluvial i costanera, dos dels principals pilars on es fonamenta el projecte Riskcoast.

A més de les explicacions sobre les investigacions, també s'han realitzat visites en què s'han analitzat 'in situ' els efectes d'aquest tipus de moviments a la Vall del riu Guadalfeo i la Costa Tropical.

Aquest any a l'abril, l'Institut Geològic i Miner d'Espanya va participar al simulacre d'emergència per moviments de roques de Son Cocó, a Mallorca. En aquest simulacre, l'objectiu era gestionar emergències relacionades amb riscos geològics a la costa lligats al canvi climàtic.

Notícies més vistes Avui