Notícies Balears.

Notícies Balears.

El Consell de Mallorca finalitza la millora de la carretera de Manacor a Felanitx per a una major seguretat.

El Consell de Mallorca finalitza la millora de la carretera de Manacor a Felanitx per a una major seguretat.

PALMA, 21 Des.

El Consell de Mallorca ha culminat la remodelació de la carretera Ma-14, de Manacor a Felanitx, una reforma que la institució insular assegura que "suposarà una millora important de la seguretat" en una via molt transitada entre les comarques de Migjorn i Llevant de l'illa.

Amb un pressupost de 3,4 milions d'euros, s'ha substituït tot el ferm al llarg de la carretera, molt degradat, per un de d'alta adherència i s'han millorat la intersecció d'accés a Son Macià i les rotondes d'entrada i sortida de Felanitx i Manacor.

Precisament, el president del Consell, Llorenç Galmés, ha assistit aquest dijous a la inauguració de les obres, acompanyat del conseller de Territori, Mobilitat i infraestructures, Fernando Rubio i dels alcaldes de Manacor, Miquel Oliver, i Felanitx, Catalina Soler.

El Consell ha remarcat que es tracta d'una reforma molt necessària pel mal estat de la carretera. Es va començar a finals de la legislatura passada i ha tingut una durada d'uns set mesos. Al mes de setembre, es van introduir una sèrie de millores reclamades pels veïns de Son Macià i de Felanitx, com un carril central en la intersecció del camí de Son Vell en direcció a Son Carrió, ubicada a Son Macià, i la millora dels accessos al camí de Son Nadal a Felanitx.

"Avui inaugurem la remodelació d'una carretera essencial per aquesta comarca, ja que enllaça bona part dels pobles de la comarca de Migjorn amb Manacor i, especialment, amb l'hospital de la capital de Llevant. Es va iniciar la legislatura passada i nosaltres hem culminat la reforma introduint les millores que ens havien demanat els veïns", ha dit Galmés.

El president insular ha remarcat que durant aquesta legislatura s'han proposat millorar al màxim la seguretat en les carreteres de Mallorca i, per això, ha indicat que tenen pressupostats per a 2024 uns 20 milions d'euros per dur a terme reformes de ferm en bona part de les carreteres de l'illa. "L'objectiu és millorar la seguretat amb un asfalt de major adherència que permeti reduir la sinistralitat el màxim possible", ha assenyalat.

Per millorar el ferm s'ha fresat tota la via per eliminar l'asfalt deteriorat i s'ha substituït per dues capes d'asfalt d'alta viscositat de prop de deu centímetres en alguns trams, que millora l'adherència dels vehicles.

A més, en la intersecció de Son Macià i a la zona de Felanitx s'ha excavat el talús per encaixar la rotonda de 18 metres de radi, s'ha construït un mur per a la contenció de les terres del talús i s'ha ampliat la plataforma per encaixar la rotonda.

Així mateix, s'ha construït una rotonda de dos carrils de circulació amb 3,5 metres per carril d'ample. L'interior de la rotonda s'ha condicionat mitjançant l'extensió de terra vegetal, graveta i substrat forestal per a la plantació de vegetació. Aquest vegetació ha estat triada de caràcter autòcton per facilitar la integració i per reduir costos de manteniment.

També s'han sembrat garrovers i plantes arbustives i, en els 100 metres adjacents a la intersecció en sentit Manacor, s'ha habilitat un tercer carril intermedi per girar cap a l'àrea de servei i poder accedir al camí dels Horts, s'ha realitzat el condicionament de l'àrea de servei com a part de la millora de la intersecció, s'ha construït un carril central en la intersecció de Son Macià per accedir als camins de Son Vell i Son Carrió i s'han millorat els accessos al camí de Son Nadal de Felanitx.