• dimecres 7 de juny del 2023

El Consell de Mallorca i l'Ajuntament de Banyalbufar reten homenatge a les collidores del municipi

img

PALMA, 29 Ago.

El Consell de Mallorca i l'Ajuntament de Banyalbufar han retut aquest dilluns homenatge a les 'collidors' d'oliva del municipi.

Segons ha recordat la institució insular en nota de premsa, actualment continua la investigació d'aquestes dones recol·lectores d'oliva de la Serra de Tramuntana, un col·lectiu que va ser guardonat amb la Medalla d'Honor i la Gratitud de Mallorca 2021.

Durant l'acte d'aquest dilluns, la presidenta del Consell, Catalina Cladera, ha destacat que ja s'han localitzat més de 80 dones de la professió. "Estem molt satisfets perquè estem molt a prop d'arribar a 100, una xifra que ens plantejàvem de partida quan no havíem iniciat la campanya de recerca", ha ressaltat.

Al setembre està previst que es portin a cap més actes de reconeixement a les 'collidors' per la seva contribució al desenvolupament de l'empresa setridora ia la preservació de la Serra als municipis de Bunyola i Fornalutx, i durant el mes de novembre a Caïmari i Calvià.

El de Banyalbufar és el quart acte organitzat per ajuntaments de Mallorca. El primer va ser a Campanet, el segon a Sóller i el tercer a Puigpunyent.

Per part seva, la consellera insular de Territori, Maria Antònia Garcías, ha agraït la col·laboració dels consistoris i ha destacat que l'objectiu del Consell "és trobar totes les 'collidores', ja que són la darrera generació que poden traslladar la seva història, que forma part de la història de la Serra i de Mallorca".

A més , ha indicat que s'està realitzant un documental per donar a conèixer la seva figura i que es posarà en marxa un projecte de recollida de testimonis perquè la memòria no es perdi.

Notícies més vistes Avui