El Consell de Mallorca impulsa la marca 'Artesania de Mallorca' per "diferenciar els artesans de l'illa".

El Consell de Mallorca impulsa la marca 'Artesania de Mallorca' per

PALMA, 30 d'agost.

El Consell de Mallorca ha anunciat que posarà en marxa la marca 'Artesania de Mallorca', un segell distintiu que pretén "diferenciar els artesans de l'illa que venen productes locals i fets a mà".

Segons ha informat l'institució insular aquest dimecres en una nota de premsa, fa anys que el sector "està en decadència, pateix intrusisme i reivindica combatre la competència deslleial".

Per això, el Consell treballa en diferents iniciatives perquè els consumidors "puguin reconèixer fàcilment el producte artesà de Mallorca", per exemple, una d'aquestes iniciatives és la creació d'aquest segell.

El procés d'elaboració de la marca ja està en marxa i s'ha començat la tramitació de la imatge corporativa i del reglament. A partir d'aquí, quan es tinguin totes dues coses, s'iniciarà el registre de la marca que es pot demorar entre 12 i 18 mesos.

Un cop acabat aquest procés, els artesans mallorquins que compleixin amb els requisits que s'establiran al reglament podran fer ús de la marca per acompanyar els seus productes i poder-los reconèixer millor.

Així mateix, el Consell s'ha reunit amb el Gremi de Oficis Artesans per escoltar les seves propostes i necessitats i ha pogut evidenciar "la importància de controlar que el producte que es ven a les diferents fires i carrers sigui realment artesà".

Ara mateix, ha lamentat el sector, a les fires i mercats es pot trobar "una gran oferta de productes que es fan passar per artesans i no ho són".

D'aquesta manera, amb el segell 'Artesania de Mallorca', no només es diferenciarà als negocis i productes que segueixen aquest reglament, sinó que també hauran de passar les inspeccions pertinents.

L'objectiu és que els consumidors "tinguin la certesa que el producte que compren és de qualitat, fet a mà i a Mallorca, alhora que es fa un reconeixement públic de la feina de qualitat feta pels artesans".

Tags

Categoría

Illes Balears