El Consell de Mallorca instal·larà 17 càmeres amb lector de matrícules i sonòmetres a la Serra de Tramuntana.

El Consell de Mallorca instal·larà 17 càmeres amb lector de matrícules i sonòmetres a la Serra de Tramuntana.

La informació que recollirà el sistema es facilitarà a la DGT per millorar el control i la seguretat dels usuaris.

PALMA, 9 Nov.

El Consell de Mallorca instal·larà 70 càmeres a tota Mallorca, 17 d'elles a les carreteres de la Serra de Tramuntana que incorporaran lectors de matrícules i sonòmetres i es facilitarà la informació a la Direcció General de Trànsit (DGT).

Segons ha informat la institució insular aquest dijous, el Consell té previst incrementar els sistemes de transport intel·ligent que utilitza per mesurar l'ocupació de les carreteres.

El conseller de Territori, Mobilitat i Infraestructures del Consell, Fernando Rubio, ha explicat durant el ple d'avui que la informació que recollirà el sistema es facilitarà als organismes competents en matèria de trànsit, en aquest cas la DGT, per millorar el control i la seguretat dels usuaris.

Aquestes càmeres poden veure i registrar imatges, comptar vehicles i mesurar la seva velocitat. A més, es pot diferenciar entre vehicles pesants, lleugers, bicicletes i motocicletes. Igualment, està previst ampliar els contractes perquè es puguin instal·lar elements addicionals com càmeres que puguin llegir les matrícules o sonòmetres que mesuren els decibels del pas del vehicle.

Així mateix, Rubio ha explicat que des del Consell es van reunir amb els afectats de la MA-10 de la Serra de Tramuntana i van escoltar els veïns i la seva problemàtica. A partir d'aquí, ha indicat que "el que es necessita és una acció coordinada entre totes les administracions, ja que el Consell de Mallorca no té competència sancionadora, la té la DGT".

"Estem treballant dins del nostre marc competencial per buscar solucions a la problemàtica i una mesura és posar a disposició de les administracions la informació que aportin els nostres sistemes perquè es pugui actuar contra els comportaments incívics dels conductors", ha destacat el conseller.

Així doncs, aquestes últimes millores s'han ofert a la DGT perquè en faci ús, encara que també podrien ser de gran utilitat per altres organismes com el 112 o Emergències, sempre que es tingui en compte la normativa de la Llei de Protecció de Dades.

Segons han informat, aquestes accions es van plantejar en la reunió tècnica celebrada aquest passat dilluns a la Delegació de Govern per analitzar la problemàtica de la MA-10.

Tags

Categoría

Illes Balears