Notícies Balears.

Notícies Balears.

El Consell de Mallorca negociarà la cessió del Castell d'Alaró amb l'Estat al mes de maig.

El Consell de Mallorca negociarà la cessió del Castell d'Alaró amb l'Estat al mes de maig.

PALMA, 16 Abr.

El president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, ha anunciat aquest dimarts que el pròxim 6 de maig està prevista una reunió a Madrid amb el Ministeri de Cultura per negociar la cessió del Castell d'Alaró a l'administració insular.

A més, el Consell ha enviat una carta al Ministeri perquè es faci càrrec de la restauració de les muralles després d'haver patit recentment un esllavissament, segons ha indicat la institució mallorquina en una nota de premsa.

Durant una visita a l'entorn del castell, Galmés ha subratllat que "un bé catalogat de la importància del Castell ha de ser propietat de tots els mallorquins". Per aquest motiu, plantejarà a la trobada amb l'Estat que "es cedeixin els títols de propietat de l'Estat de la fortificació al Consell de Mallorca".

L'objectiu, segons ha assegurat, és que, un cop sigui propietat insular, "poder tirar endavant totes les restauracions i millores que necessita aquest monument emblemàtic", ja que es podrà "intervenir de forma directa i ràpida per frenar la degradació que ara pateix".

Per la seva banda, l'alcalde d'Alaró, Llorenç Perelló, ha mostrat la seva satisfacció per la iniciativa del Consell, tot i que ha subratllat que "ara no cal abaixar la corda i seguir amb la reclamació davant Madrid".

Perelló també ha afegit que l'edifici històric "és un tema candent de l'agenda política municipal i no s'ha de polititzar". Així, ha exemplificat que la unanimitat del passat ple per dur a terme aquests passos ha de ser "la tònica general".

Cap recordar que, fins a la data, el Consell ha realitzat dues intervencions d'urgència al bé d'interès cultural per assegurar la seva completa integritat.