• dimecres 7 de juny del 2023

El Consell de Mallorca obrirà quatre oficines a la part forana per a la transformació digital de les pimes

img

PALMA, 18 Jul.

El Consell de Mallorca obrirà quatre oficines ubicades a diferents municipis de la part forana per a afrontar la transformació digital de les petites i mitjanes empreses.

En una nota de premsa, la institució insular ha explicat aquest dilluns que ea iniciativa, impulsada pel Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, ja compta amb el vist i plau de la UE i serà finançada mitjançant els fons Next Generation.

Només rebre la conformació d'aprovació del projecte, el conseller Jaume Alzamora ha mostrat la seva satisfacció i ha assegurat que la posada en marxa d'aquesta xarxa d'oficines "busca donar solució a les necessitats de Tecnologies d'informació i Comunicacions (TIC) de les pimes i micropimes situades a Mallorca en municipis de menys de 20.000 habitants".

De fet, segons Alzamora, les oficina s donaran cobertura a 46 dels 53 municipis existents a Mallorca abastant el 28% del total d'empreses insulars.

Segons ha explicat el conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, l'obertura de les quatre oficines presencials i un espai virtual permetrà actuar sobre un conjunt potencial de més de 21.000 pimes i microempreses. La idea és actuar en l'àmbit de la dinamització i l'activació del teixit productiu de l'illa mitjançant el foment del treball, la formació, el suport a l'emprenedoria i el creixement empresarial.

A més, segons ha detallat Jaume Alzamora , el projecte pretén alhora disminuir les bretxes socials, territorials i de gènere al teixit empresarial de Mallorca en entorns rurals. "La digitalització constitueix un element fonamental per al tancament de les bretxes socials, territorials i de gènere", ha abundat.

"El desigual impacte de la pandèmia en els diferents sectors està afectant de forma especialment negativa a les dones. A més, el procés de digitalització suposa la transformació dels llocs de treball i el sorgiment d'oportunitats en àmbits en què les dones estan menys representades”, ha assenyalat el conseller insular.

En aquest sentit, Alzamora també ha afirmat que amb aquestes oficines li donarem un impuls a la necessitat de fomentar l'esperit emprenedor entre les dones en l'àmbit digital, ja que només el 15,6%8 de les empreses emergents espanyoles van ser fundades per dones el 2018. Per tot això, aquest Pla presta especial atenció al reforç de les competències digitals de les dones i l'impuls de l'emprenedoria femenina”.

El projecte té un pressupost de 512.000 euros que i seran finançats en un 80% a través dels Fons Next Generation (410.000 euros). El Consell de Mallorca només aportarà el 20% restant (102.000 euros).

Notícies més vistes Avui