• dimecres 7 de juny del 2023

El Consell de Mallorca posa fi a "anys de conflictes judicials" amb MAC Insular amb la modificació del contracte

img

PALMA, 25 Jul.

El departament de Sostenibilitat i Medi Ambient del Consell de Mallorca ha presentat un expedient d'interpretació i modificació del contracte amb la concessionària MAC Insular, que previsiblement s'aprovarà en el proper ple, amb què posaran fi "a 12 anys de conflictes judicials" amb l'entitat.

Segons ha considerat la institució insular en nota de premsa, aquest canvi permetrà al Consell iniciar una nova etapa, amb un millor control sobre la concessionària i un contracte “transparent i aplicable”.

La consellera insular de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, ha destacat que amb aquesta proposta aconsegueixen "posar ordre al contracte".

"L'objectiu de la interpretació i modificació del contracte és posar fi a 12 anys de conflictes judicials per poder continuar oferint el millor rvici a la ciutadania; aquest canvi suposarà poder aprovar la tarifa amb normalitat”, ha afegit.

En aquest punt, ha declarat que modificar el contracte permetrà al Consell posar fi a tots els contenciosos que la concessionària havia interposat, la suma total del qual podria assolir els 100 milions i "suposar un greu problema per a la solvència de la institució insular", ha manifestat.

L'origen de la problemàtica amb la concessionària es remunta al 2003, quan es va signar un contracte en què el Consell de Mallorca convertia MAC Insular a la concessionària per gestionar els residus de construcció, demolició (RCD), voluminosos i pneumàtics fora d'ús.

Tot i que l'activitat no va començar fins al 2006, ja es podia veure aquells primers anys que l'aplicació que es feia del contracte deixava l'empresa en unes condicions "molt avantatjoses i sense marge de maniobra per a la institució", segons ha indicat el Consell.

A partir de 2007, han continuat des de la institució. van començar a buscar vies per reformular la relació amb MAC Insular i durant la legislatura del 2011-2015, la consellera insular de Medi Ambient va proposar declarar la nul·litat del contracte entre el Consell i la concessió, però no es va aconseguir.

En concret, el Consell Consultiu va resoldre que la nul·litat no era possible i que els problemes que presentava el contracte s'havien d'abordar per la via de la interpretació del mateix.

Posteriorment, a partir de la legislatura 2015-2019 , es va realitzar una auditoria i consultoria econòmica amb un valor proper al mig milió d'euros. Les conclusions de l'auditoria no van arribar fins al primer any de la legislatura actual i, a partir d'aquí, s'ha començat a interpretar el contracte amb MAC insular, ha conclòs el Consell.

Notícies més vistes Avui