Notícies Balears.

Notícies Balears.

El Consell de Mallorca presenta els llibres guardonats dels Premis Mallorca 2023 de Creació Literària. El Consell de Mallorca presenta els llibres guanyadors dels Premis Mallorca 2023 de Creació Literària.

El Consell de Mallorca presenta els llibres guardonats dels Premis Mallorca 2023 de Creació Literària.

El Consell de Mallorca presenta els llibres guanyadors dels Premis Mallorca 2023 de Creació Literària.

PALMA, 18 d'abril.

El Consell de Mallorca ha presentat aquest dijous els llibres guanyadors dels Premis Mallorca 2023 de Creació Literària, en un acte que ha comptat amb un concert de Maria Jaume.

Segons ha informat el Consell en una nota de premsa, els guanyadors han rebut l'edició dels exemplars, finançada per la institució insular, i els han signat i venut als assistents.

El president de la institució insular, Llorenç Galmés, ha traslladat l'enhorabona als premiats i ha agraït la seva tasca. "La literatura és un refugi de llibertat", ha subratllat.

Per la seva banda, la vicepresidenta i consellera insular de Cultura i Patrimoni, Antònia Roca, ha destacat l'"emoció" que "arriba en aquest moment quan les creacions dels premiats es tradueixen en llibres". A més, ha assenyalat que aquesta ha estat l'edició amb més participació de la història dels premis, amb 276 obres.

Concretament, es van presentar 12 obres a la categoria d'assaig, 67 a narrativa, 127 a poesia, 54 a teatre i 16 a la de literatura infantil. Pel que fa al premi de fotografia contemporània, aquest any s'han presentat 56 projectes d'artistes de sis països diferents.

Amb aquests guardons el Consell ha atorgat 76.000 euros i l'edició dels llibres premiats. Segons han destacat, els Premis Mallorca de Creació Literària tenen l'objectiu de prestigiar socialment l'ús del català i promocionar-lo, així com impulsar la creació literària en aquesta llengua.