• dimecres 7 de juny del 2023

El Consell de Mallorca presenta l'avenç del pla urbanístic d'Ariany

img

PALMA, 22 Jul.

Ariany, Joan Ribot i l'equip redactor han presentat l'avenç amb les propostes inicials per a l'elaboració del nou pla urbanístic del municipi.

En una nota de premsa, el Consell ha explicat aquest divendres que el document ha estat aprovat en sessió plenària per unanimitat i estarà en exposició pública fins a l'1 de setembre. A la sessió informativa hi han assistit 30 veïns al local polivalent d'Ariany.

La consellera Garcías ha animat a participar activament i consensuar al màxim el document perquè sigui el mateix municipi el que digui com vol que sigui el seu poble . Garcías ha explicat que el Consell insular dóna suport tècnic a l'Ajuntament per dur a terme el futur planejament urbanístic d'Ariany.

El document final que aprovarà el municipi té la possibilitat d'incloure millores en temes de mobilitat, així com ordenar la trama urbana o plantejar un creixement o decreixement urbanístic.

D'altra banda, el nou pla atorgarà una major seguretat jurídica que la normativa actual, ja que aquest municipi no disposa de normes subsidiàries, ni planejament, només hi ha un Projecte de Delimitació de Sòl Urbà del 1981.

Al març, l'equip redactor que ha estat contractat pel departament de Territori va lliurar el document de l'avenç per a la seva aprovació per part del ple de l'Ajuntament d'Ariany . Aquesta aprovació es va produir el 19 d'abril.

Dels cinc ajuntaments amb què el departament de Territori col·labora per poder elaborar els plans, ja s'ha aprovat l'avenç urbanístic a Maria, Lloret, Ariany i Estellencs. I està a punt d'aprovar-se aquest mateix document a Selva.

Aquesta legislatura, el Consell ha ressaltat la seva aposta per donar impuls a ajuntaments mitjançant un Pla de millora de la tramitació urbanística municipal, amb la dotació de recursos suficients per accelerar la redacció del Pla Municipal.

Notícies més vistes Avui