Notícies Balears.

Notícies Balears.

El Consell de Mallorca registra la sol·licitud de retirada del carril bus VAO de l'autopista de l'aeroport a la DGT. El Consell de Mallorca registra la petició de retirada del carril bus VAO de l'autopista de l'aeroport a la DGT.

El Consell de Mallorca registra la sol·licitud de retirada del carril bus VAO de l'autopista de l'aeroport a la DGT.

El Consell de Mallorca registra la petició de retirada del carril bus VAO de l'autopista de l'aeroport a la DGT.

L'informe tècnic que acompanya la sol·licitud manté que el carril "vulnera la norma 3.1 de carreteres"

PALMA, 1 Ago.

El departament de Territori, Mobilitat i Infraestructures del Consell de Mallorca ha registrat la sol·licitud de retirada del carril bus VAO de l'autopista de l'aeroport davant la Direcció General de Trànsit (DGT).

Així ho ha informat la institució insular en un comunicat aquest dimarts, en el qual ha recordat que és la DGT l'òrgan que té la competència en circulació.

A més, han realitzat la sol·licitud "avalada per un informe tècnic", signat per funcionaris de carreteres que "apunten a un increment de la sinistralitat, de les cues d'embussos i que la meitat dels autobusos de l'Empresa Municipal de Transport (EMT) no l'utilitzen a causa de les dificultats que tenen per incorporar-se en les diferents direccions, especialment a la Via de Cintura", han afegit.

Els funcionaris de carreteres del Consell també han assenyalat que els estudis dels quals disposen "revelen que entre l'1 de gener i el 13 de juliol de 2023 es va registrar un augment del nombre d'accidents en sentit Palma, mentre que en sentit aeroport, on no hi ha carril bus VAO, es va produir una disminució de la sinistralitat".

En concret, en el tram del carril bus VAO, de gener a juliol, van tenir lloc 16 accidents el 2022 i 28 el 2023, la qual cosa representa un augment del 57,1 per cent. Al contrari, en sentit aeroport sense bus VAO es va disminuir de 23 a 19 accidents, un descens del 8,3 per cent, segons constata l'informe.

Així mateix, han apuntat a "un augment del 20 per cent de les cues en els altres dos carrils contigus al bus VAO, la qual cosa provoca embussos en altres carreteres, com és el cas del segon cinturó, la carretera de Manacor, la carretera de Sineu, el Coll d'en Rabassa i el Molinar".

Igualment, uns 1.600 vehicles diaris, segons els estudis presentats, es desvien buscant alternatives per evitar les retencions de l'autopista i col·lapsen altres vies.

Un altre aspecte que destaca l'informe és que "el carril bus VAO va perdent ocupació des de la seva posada en funcionament el novembre de 2022". "Als seus inicis va tenir una ocupació del 24 per cent entre els mesos de novembre a desembre de 2022" i a partir de gener d'aquest any "els percentatges van començar a disminuir entre un 15 i un 19 per cent", segons han descrit els funcionaris de carreteres.

En aquesta línia, han assegurat que "la tendència està a la baixa i en aquests moments està entre un quatre i un deu per cent d'ocupació en funció de les hores". "Per tant, la Ma-19 té un carril infrautilitzat, mentre els carrils centrals incrementen la seva ocupació en detriment de la fluïdesa", han argumentat.

D'altra banda, l'informe manté que "el carril instal·lat a l'autopista de l'aeroport vulnera la norma 3.1 de carreteres". Així, han assegurat que "l'apartat 8.9 explica que en tractar-se d'un carril especialitzat creat sobre un ja existent, amb només marques de pintura, no està permès en autopistes".

"Els carrils especialitzats, com és el cas del bus VAO, no s'utilitzaran en autopistes, autovies, carreteres convencionals i vies col·lectores. Estan dissenyats per a autobusos urbans i periurbans amb recorreguts curts i nombroses parades. A més, formaran part, quan sigui possible, de les plataformes de vies de servei. Cap d'aquests criteris descrits a la norma 3.1 de carreteres del Ministeri els compleix amb el carril bus VAO de l'autopista Ma-19", cita l'informe tècnic dirigit a la DGT.

En aquest sentit, des del Consell Insular han lamentat "que es qüestioni els tècnics del Departament de Territori, Mobilitat i Infraestructures que fa molts anys treballen en el disseny de les carreteres de Mallorca en tots els governs insulars i que no van participar en la redacció del projecte del carril bus VAO, ja que la passada legislatura es va encarregar a una empresa externa".

En concret, han explicat, el projecte es va impulsar des de la Direcció Insular de Mobilitat, que estava llavors separada de la d'Infraestructures. Per tant, han assegurat, "no va passar per les mans dels tècnics de carreteres".

No obstant això, la Delegació del Govern va assegurar aquest dilluns que el carril bus VAO "no incompleix la normativa tècnica del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma)". Així, van constatar que "la normativa recull que per millorar l'aprofitament d'una plataforma per a vehicles de transport col·lectiu, es planteja en ocasions la conveniència de permetre la seva utilització als vehicles d'alta ocupació (VAO)".