El Consell de Mallorca sol·licitarà formalment l'eliminació del carril bus VAO la setmana que ve.

El Consell de Mallorca sol·licitarà formalment l'eliminació del carril bus VAO la setmana que ve.

PALMA, 18 Jul.

El president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, ha anunciat que la pròxima setmana la institució insular registrarà la petició formal per eliminar el carril bus VAO a la Direcció General de Trànsit (DGT) malgrat la valoració "positiva" de la DGT del funcionament del carril.

Així ho ha anunciat Galmés aquest dimarts després de reunir-se amb la delegada del Govern a les Illes Balears, Aina Calvo, i amb la directora provincial de la Direcció General de Trànsit, Francisca Ramis, per iniciar la tramitació de la seva petició per eliminar el carril.

Segons ha informat, les dades recollides pel Consell constaten que "les embussos han augmentat un 66 per cent" i que "no s'ha reduït significativament la sinistralitat" a la zona on està ubicat el carril bus VAO.

No obstant això, la directora provincial de la DGT ha explicat que l'opinió de la Direcció General de Trànsit en relació amb el carril és "positiva" i que les dades de les quals disposen "són diferents a les del Consell".

A més, Ramis ha explicat que "la velocitat mitjana és més alta a la Ma-19 en direcció Palma, on està situat el carril bus VAO, que en direcció a l'Aeroport de Palma, on no hi ha aquest carril".

Tags

Categoría

Illes Balears