• dilluns 5 de juny del 2023

El Consell de Mallorca treu a licitació les obres del carril bici de ses Salines-Colònia de Sant Jordi

img

PALMA, 29 Set.

Mobilitat i Infraestructures ha tret a licitació les obres de millora i execució de un nou carril bici de 4,5 quilòmetres a la carretera Ses Salines-Colònia de Sant Jordi.

En una nota de premsa, el conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, ha explicat que “aquest projecte , que es demanava des de fa més de 15 anys, era primordial perquè es tracta d'una infraestructura que s'ha quedat obsoleta des del punt de vista de la seguretat viària".

Segons Sevillano, "als darrers anys hi ha hagut molts accidents i ara, amb aquesta actuació, el que volem fer és resoldre tots els problemes d'accidentalitat, però no només ho farem, sinó que aprofitarem per impulsar la mobilitat sostenible executant un nou carril bici de més de 4,5 quilòmetres, que esdevindrà un dels més llargs de tota l'illa".

Per la seva banda, la presidenta Cladera ha afirmat que "és un projecte molt esperat, molt reivindicat i molt necessari i per això celebren que avui ja podem donar la notícia que la millora de la carretera serà aviat una realitat" . "Invertirem gairebé sis milions d'euros en un projecte integral, que millorarà tota la via, que serà més segura per a tots, conductors, ciclistes i vianants", ha assegurat.

En aquesta carretera, que es utilitza per als trajectes d'accés a la població de la Colònia de Sant Jordi i ses Salines, s'ha apreciat un considerable augment del trànsit en els darrers anys. A més, el també augment progressiu de la demanda ciclista a la zona, fa d'aquest tram un lloc perillós en combinar un gran nombre de bicicletes amb una configuració de plataforma vial sense vorals.

Per aquest motiu, el Consell ha considerat "necessari" una actuació per aconseguir restablir les condicions de seguretat viària i comoditat dels usuaris de la carretera, mitjançant la modificació del traçat en dos revolts i perfil longitudinal en dos trams.

També està prevista una petita ampliació per la part dreta sentit Colònia de Sant Jordi, per dotar d'un carril bici i per als vianants, separat de la calçada amb una barrera de seguretat de fusta. Es farà pel costat dret per minimitzar les afectacions a les finques i accessos.

Així, les intervencions d'adequació de la carretera Ma-6100 contemplen un reforç de ferm complet, la dotació d'un carril bici, la millora puntual de dues corbes per dotar-les de més seguretat, la millora de rasant en dos llocs més per afavorir la visibilitat i l'adequació de vorals i cunetes, entre altres aspectes.

El conseller Sevillano ha explicat que " ja els hem fet altres vegades des de tasques de manteniment, però com a aspecte pioner en un projecte de carreteres en tota la història del Consell, es duran a terme utilitzant la tècnica tradicional de la pedra en sec. "Per aquesta tasca, hem inclòs en els plecs tècnics l'obligatorietat que el contractista que executi l'obra, haurà de comptar per a la disposició dels murs amb un 'marger' degudament acreditat en el coneixement i ús de la tècnica" , ha anunciat.

Sevillano ha afegit que "d'aquesta manera, volem assegurar el reconeixement de l'ofici, i el foment i l'ús de la Tècnica Tradicional de la Pedra a Sec".

El Departament de Mobilitat i Infraestructures ha estat en els últims mesos modificant el projecte per actualitzar-ne els preus a causa de l'augment del cost dels materials sofert l'últim any, als efectes que no quedi desert.

A causa d'això, el pressupost total ha pujat fins a assolir els 5.845.672 euros. El termini de presentació d'ofertes acaba a finals del mes vinent ia partir d'aquest moment es començarà amb el procés d'adjudicació. Si tot va amb normalitat, estaria en disposició de començar les obres a principis del 2023. La durada estimada de les obres és de nou mesos.

Notícies més vistes Avui