Notícies Balears.

Notícies Balears.

El Consell d'Eivissa incorpora un servei de dron per vigilar la pesca del raor a partir de l'1 de juny.

El Consell d'Eivissa incorpora un servei de dron per vigilar la pesca del raor a partir de l'1 de juny.

IBIZA, 30 d'agost.

El servei de pesca del Consell d'Eivissa incorporarà enguany un dron per vigilar la captura del 'raor', la veda del qual s'aixeca a partir de l'1 de setembre.

L'institució insular, en un comunicat, ha recordat que la veda romandrà aixecada fins al 31 de març, amb restriccions en el nombre de captures per persona i dia. Així, a la pesca recreativa, es podran capturar 50 exemplars per persona i dia, amb un màxim de 300 peixos per embarcació.

Fins a l'1 d'octubre no es podran capturar exemplars de 'verderol' de menys de 30 centímetres al voltant d'Eivissa i Formentera.

El servei de Pesca durà a terme enguany tasques de vigilància del litoral amb l'embarcació estrenada a finals de 2022, 'Artet', i mitjançant l'ús d'un dron.

També a partir de setembre es recolliran dades, aconseguint una visió global de tot el litoral, comptant per això amb la col·laboració de pescadors recreatius voluntaris que informaran sobre la mida de les captures o el sexe.

A més, en col·laboració amb altres administracions i centres de recerca, es prendran dades sobre la incidència d'un paràsit que provoca en el 'raor' punts blancs o negres a la pell.

El Consell ha recordat l'obligatorietat de captures a la reserva d'Es Freus i a Tagomago, un tràmit que es pot realitzar a través de l'aplicació Diari de Pesca Recreativa (DPR). També ha recomanat als pescadors que tinguin la seva llicència de pesca recreativa al dia.