• dijous 30 de març del 2023

El Consell destina 7 milions als municipis per realitzar actuacions davant de la crisi climàtica

img

PALMA, 5 Oct.

El Consell Executiu del Consell de Mallorca ha aprovat aquest dimecres una nova convocatòria dotada amb 7 milions d'euros que permetrà als municipis dur a terme actuacions en la lluita contra la crisi climàtica a través de la mitigació, l'adaptació i l'educació ambiental.

Les accions que duguin a terme els municipis han d'estar incloses a els Plans d'Acció per a l'Energia Sostenible i el Clima (PAESC), per assolir així els objectius 2030 previstos pel Pacte d'Alcaldies de Mallorca.

En una roda de premsa a Santa Maria del Camí, la presidenta de la institució insular, Catalina Cladera, ha destacat que "malgrat que hi ha hagut una pandèmia i un crisi, no s'ha deixat d'ajudar els municipis". "A mesura que el Consell té més recursos, més donem als ajuntaments i en aquest cas per ajudar a tenir uns municipis més sostenibles i que redueixin l'impacte del canvi climàtic a casa nostra", ha ressaltat.

< p> En total, durant aquesta legislatura, el Consell ha invertit més de 90 milions d'euros en ajudes als ajuntaments perquè executin projectes de millora, eficiència i sostenibilitat.

"Doblar el pressupost destinat a tal efecte és un bon exemple del nostre compromís mediambiental, i sobretot, demostrar a la ciutadania que adaptar-se al canvi climàtic necessita actuacions reals, concretes. Amb aquestes subvencions, el Consell fomenta que els municipis puguin dur-les a terme”, ha assenyalat pel seu parteix el conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora.

El Consell de Mallorca ha establert uns criteris poblacionals a l'hora de donar aquestes subvencions. Com en altres convocatòries, els municipis més petits poden rebre fins a 138.000 euros destinats a finançar els seus projectes.

Les actuacions que es podran finançar amb les subvencions d'aquesta convocatòria seran les necessàries per assolir els objectius 2030 establerts per el Pacte d'Alcaldies de Mallorca: reducció d'un 40% de les emissions de CO2, implantació del 27% d'energies renovables, millora del 27% de l'eficiència energètica i accions d'adaptació al canvi climàtic.

accions subvencionables, entre d'altres, són: la millora de l'eficiència energètica de l'enllumenat públic, l'enllumenat interior d'edificis o instal·lacions municipals, la substitució de vehicles municipals de més de 10 anys per un vehicle 100% elèctric i la instal·lació de punts dobles de càrrega de vehicles elèctrics.

Notícies més vistes Avui