Notícies Balears.

Notícies Balears.

El Consell detecta 6.192 anuncis de lloguer vacacional il·legal i llança un pla per perseguir l'oferta irregular. El Consell detecta 6.192 anuncis de lloguer vacacional il·legal i posa en marxa un pla per perseguir l'oferta irregular.

El Consell detecta 6.192 anuncis de lloguer vacacional il·legal i llança un pla per perseguir l'oferta irregular. 
El Consell detecta 6.192 anuncis de lloguer vacacional il·legal i posa en marxa un pla per perseguir l'oferta irregular.

Aquest 2023 el Consell ha cobrat gairebé 1,8 milions d'euros en multes.

PALMA, 18 Oct.

El Consell de Mallorca ha detectat 6.192 anuncis de lloguer vacacional il·legal amb una capacitat aproximada de 30.292 places, mitjançant un cribratge de dades de plataformes web realitzat en els primers 100 dies de la legislatura, en què el departament de Turisme ha posat en marxa un pla amb diferents eixos per perseguir l'oferta irregular.

Així ho han anunciat el president del Consell, Llorenç Galmés, i el conseller de Turisme, Marcial Rodríguez, en una roda de premsa aquest dimecres.

Des de principis d'any fins a finals de setembre, els inspectors del Consell han llevantat 312 actes per lloguer il·legal, i 279 d'elles han derivat en l'inici d'un expedient de sanció. Dins d'aquest grup, 30 s'han arxivat, 74 s'han tancat --després de pagar la multa l'infractor-- i 175 continuen en tràmit.

A més, incloent expedients d'anys anteriors, el Consell ha cobrat aquest 2023 un total de 136 sancions per lloguer turístic il·legal, per valor de 1,79 milions d'euros.

Entre altres eixos d'actuació, el Consell està treballant en un paraigua legal per poder creuar dades fiscals i urbanístiques amb Hisenda i Ajuntaments amb els quals poder detectar més lloguers il·legals i així sotmetre a "més pressió" a aquest tipus d'oferta. Fer-ho complint amb la llei de protecció de dades és en aquest moment el principal obstacle.