Notícies Balears.

Notícies Balears.

El Consell executa importants obres de millora de trams urbans de carreteres del municipi de Sóller. El Consell executa importants obres de millora de trams urbans de carreteres del municipi de Sóller.

El Consell executa importants obres de millora de trams urbans de carreteres del municipi de Sóller.

El Consell executa importants obres de millora de trams urbans de carreteres del municipi de Sóller.

El president Llorenç Galmés visita les obres, que compten amb un pressupost de 531.000 euros

PALMA, 16 Set.

El Consell de Mallorca ha posat en marxa l'execució d'importants obres de millora de trams urbans de carreteres del municipi de Sóller.

En una nota de premsa, la institució insular ha informat de la posada en marxa una obra de millora viària important per al municipi de Sóller.

Així, ha explicat que a finals del passat mes d'agost es va iniciar la reforma i pavimentació dels camins de ses Argiles i d'Es Murterar. En concret, es tracta de trams de les carreteres Ma-2122 i Ma-2123 que travessen el nucli urbà i que són vies essencials per a molts 'sollerics', per anar al camp de esports, a les escoles, a l'institut i a centres educatius diversos , així com a altres llocs, com és el cas de la carretera de Fornalutx.

El president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, ha destacat que una de les prioritats de la institució insular és dur a terme actuacions que ajudin a millorar les infraestructures dels municipis, "després de quatre anys d'inactivitat en polítiques de carreteres i mobilitat".

Galmés ha volgut assenyalar també que aquestes obres "suposaran una millora molt important en els accessos als col·legis i al camp de esports de Sóller".

L'alcalde de Sóller, Miquel Nadal, que ha estat acompanyat del tinent d'alcalde Carlos Darder, ha agraït al president Galmés i al conseller insular de Territori, Fernando Rubio, la celeritat en arreglar un problema que "portava dècades necessitant una actuació".

De fet, ha afegit, "feia 25 anys que no s'havia realitzat cap obra en aquestes dues vies i era més que necessari dur-la a terme, ja que emmalaltia circular per les irregularitats del ferm".

Està previst que les obres culminin a finals de setembre, principis d'octubre, i el pressupost d'execució és de 530.949 euros.

En concret, les obres consisteixen en la neteja i desbrossament en l'àmbit d'actuació de les dues carreteres, un fresat de quatre centímetres d'espessor en les carreteres Ma-2122 i Ma-2123, en tota l'amplada de la calçada, la reparació d'irregularitats i el reforç del ferm.

A més, es preveu la millora del drenatge de la carretera, col·locant claveguerams nous per a disminuir l'aigua superficial sobre la calçada.

Així mateix, la ruta dels autobusos escolars no ha hagut de ser interrompuda, ja que abans d'iniciar-se les classes s'havia asfaltat el tram comprès entre la Cooperativa i la intersecció del camí de sa Figuera amb la Ma-2123, per on passen els vehicles escolars.