• dimarts 6 de juny del 2023

El Consell ingressa els 8,6 milions d'euros de liquidació del Conveni de Carreteres

img

Amb aquesta acció, el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana completa la liquidació

La quantitat rebuda s'incorpora al pressupost insular 2022 per dotar polítiques de mobilitat sostenible

PALMA, 2 Jul.

El Consell de Mallorca ha ingressat els 8,6 milions d'euros de liquidació del Conveni de Carreteres, un abonament amb el que el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana completa la liquidació i resol de comú acord el Conveni de Carreteres subscrit amb l'Estat el 2007.

Segons ha informat el Consell aquest dissabte en una nota de premsa, la institució insular ja ha ingressat els 8.564.443,95 euros de l?Estat en concepte de liquidació del Conveni de Carreteres. Aquest abonament obeeix a l'acord de la darrera Comissió bilateral mixta i tanca definitivament l'abast del Conveni de Carreteres originalment signat el 2007 i modificat per una addenda el 2015, i que tenia data de finalització el 2022.

" Estem satisfets perquè amb la liquidació del conveni de carreteres posem el comptador a zero amb l'Estat i mantenim tots els camins oberts per seguir sumant recursos per a la millora de la mobilitat de Mallorca, en sentit ampli”, ha afirmat el conseller insular de Hisenda i Funció Pública, Josep Lluís Colom.

Al pressupost del Consell del 2022 ja hi ha prop de 40 projectes d'obres viàries previstos i un increment notable de la inversió en el manteniment de les vies. "Sostenir totes aquestes actuacions no pot quedar en mans dels recursos ordinaris del Consell, sinó que han de ser objecte de finançament suplementari", ha dit Colom, qui ha afegit que "els 8,6 milions de la liquidació sumen a aquest sentit". Properament el Consell "incorporarà" aquesta quantitat provinent de la liquidació del Conveni de Carreteres al pressupost 2022 "com si fos una modificació de crèdit per addició de romanents".

Colom ha recordat que ja durant el tràmit d'aprovació del pressupost 2022 va afirmar que "els 520 milions de pressupost inicial es veurien incrementats amb l'arribada d'ingressos suplementaris, que ara es van confirmant".

La xifra dels 8,6 milions d'euros de liquidació del Conveni surt del càlcul de les quantitats avançades per l'Estat entre el 2008 i el 2011, tant per obres com per expropiacions, confrontades amb les certificacions de les obres executades que s'han aportat des del Departament de Mobilitat i Infraestructures. p>

El Conveni de 2007 tenia una dotació inicial de 431 milions d'euros per a obres d'infraestructura viària a Mallorca. Durant els quatre primers anys de vigència del conveni les anualitats previstes van ser abonades per avançat des del Ministeri, per un total de 194 milions d'euros, 174 per obres i 20 més per expropiacions. A partir de l'any 2012 ja no s'hi van consignar noves partides. I l'addenda del conveni del 2015 no va resoldre la situació pel fet que les anualitats tampoc no es van liquidar en cap exercici pressupostari, ja que la fórmula havia de ser la de la justificació d'obra feta per aconseguir el finançament.

Notícies més vistes Avui