• dimarts 21 de març del 2023

El Consell llança la campanya EsportNet. Som equip!' per prevenir la violència als espais esportius

img

PALMA, 10 Oct.

El Consell de Mallorca ha llançat la campanya 'EsportNet. Som equip!', una iniciativa que es durà a terme durant la temporada 2022-2023 i que consisteix en una sèrie d'activitats, tallers i ponències per promoure la no-violència, el respecte i la tolerància a la grada esportiva.

Segons ha explicat la institució insular en nota de premsa, aquesta acció comptarà amb el suport d'esportistes d'alt nivell per enviar el missatge a les gairebé 80.000 persones que està previst que participin a les activitats esportives.

El conseller insular de Transició, Turisme i Esports, Andreu Serra, ha destacat durant la presentació que "es fa necessari un reforç amb valors tan importants com la tolerància o el respecte per poder evitar episodis de violència verbal o física a les celebracions esportives, i també per generar un context positiu i educatiu amb base esportiva, no només competitiu”.

Per aquest motiu, la campanya treballarà el respecte des de quatre punts de vista diferenciats, com el no a la viol ència al camp, respecte a la pluralitat i diversitat, foment de la igualtat de gènere a l'esport i des del punt de vista de la inclusió.

Per la seva banda, la directora insular d'Esports, Marga Portells , ha ressaltat les principals accions que es realitzaran al voltant de EsportNet. Som equip!', com a carreres específiques, tallers escolars, ponències, accions formatives amb clubs esportius i diferents activitats específiques a l'àmbit federat.

La primera gran acció és una jornada formativa que es durà a terme el proper 18 d'octubre al Trui Teatre davant de 1.300 persones. Es tracta de la ponència i els col·loquis 'Fortalesa mental a la vida ia l'esport', organitzada juntament amb la Fundació Miquel Jaume del Palma Futsal i impartida per la psicòloga Patricia Ramírez.

El gerent del Mallorca Palma Futsal, José Tirado, també ha assistit a l'acte de presentació de la campanya 'EsportNet', en què el club col·labora mitjançant diferents tallers escolars i també amb la gestió de la jornada Patri psicòloga.

Notícies més vistes Avui