Notícies Balears.

Notícies Balears.

El Consell modifica el projecte del Canal de Regates d'Alcúdia per convertir-lo en un referent esportiu nacional.

El Consell modifica el projecte del Canal de Regates d'Alcúdia per convertir-lo en un referent esportiu nacional.

Bestard i Rodríguez defensen el compromís de la institució insular amb tots els projectes finançats amb fons europeus

PALMA, 3 de maig.

El Consell de Mallorca ha aconseguit modificar el projecte del Canal de Regates d'Alcúdia, finançat amb fons europeus, per convertir-lo en un referent esportiu nacional.

En una nota de premsa, el Consell ha informat que, mitjançant el treball conjunt dels departaments de Turisme d'una banda i de Medi Ambient, Medi Rural i Esports de l'altra, ha aconseguit modificar el projecte del Canal de Regates d'Alcúdia, finançat amb fons europeus a través del Programa de Plans de Sostenibilitat Turística en Destins, per convertir-lo en un referent esportiu nacional i ajustar-se així als terminis previstos per la Unió Europea.

El projecte, que pertanyia a la convocatòria de 2021, tenia com a objectiu el desenvolupament del turisme esportiu, en aquest cas el piragüisme a l'Estany dels Ponts, i contemplava tota una sèrie d'actuacions per a la seva adecuació final. Per això, el nou equip gestor del Consell, res més prendre possessió dels seus càrrecs i tenir coneixement del projecte, es va comprometre a tirar-lo endavant i treballar en la seva execució, tot i que l'expedient es trobava en un estat molt incipient i amb els terrenys sense cedir, la qual cosa complicava el compliment dels terminis.

Concretament, el solar en el qual s'ha d'habilitar el projecte és propietat de l'Ajuntament d'Alcúdia, que ha de cedir al Consell de Mallorca aquest espai encara que a l'inici de legislatura aquesta circumstància encara no s'havia produït.

Per aconseguir llançar un projecte viable i que pogués complir amb els terminis atorgats, els equips del Consell van sol·licitar la modificació del projecte a la Secretaria d'Estat de Turisme, amb l'objectiu de no renunciar al projecte i al mateix temps convertir-lo en un punt d'entrenament dels més importants d'Espanya, amb la col·laboració de la Federació Balear de Piragüisme.

En paraules del conseller insular de Turisme, José Marcial Rodríguez Díaz, la infraestructura "servirà per a entrenaments d'alt nivell, serà un dels canals més adequats per a la preparació física dels esportistes a causa de la menor profunditat de l'aigua, que ajudarà a millorar les condicions físiques d'aquests".

"Hem arribat a aquesta solució després de dialogar i consensuar el projecte, el grau d'execució del qual a la nostra arribada era molt deficient, amb totes les parts afectades, i donem així compliment al nostre compromís de continuar amb la zona d'entrenaments del canal de regates d'Alcúdia", ha afegit Rodríguez.

En aquesta línia, el vicepresident segon del Consell i conseller insular de Medi Ambient, Medi Rural i Esports, Pedro Bestard, ha assegurat que "aquest equip de govern treballa per millorar Mallorca i oferir els millors serveis". "Aquest canal de regates és una infraestructura que, sens dubte, ajudarà a això", ha afegit. "Som plenament conscients del que aquesta illa necessita i des del primer minut ens hem posat a treballar", ha conclòs.

.