• dimecres 7 de juny del 2023

El Consell presenta la Ruta dels Fars a Capdepera, Son Servera i Sant Llorenç

img

Ribot: "La nostra voluntat és que la Ruta dels Fars sigui oberta, transparent i, sobretot, participativa"

< PALMA, 10 Set.

El Consell de Mallorca ha iniciat la presentació de la Ruta dels Fars, amb la intenció que aquesta “sigui oberta, transparent i, sobretot, participativa”.

Segons ha informat el Consell en nota de premsa, el Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient, que lidera la consellera insular Aurora Ribot, ha començat la roda de presentacions per explicar la futura Ruta dels Fars als ajuntaments , els clubs de muntanya i senderisme, les associacions d'oci, la ciutadania en general i, també, els grups polítics. En concret, la trobada ha servit per explicar les etapes 1 i part de l'etapa 2 als municipis de Capdepera, Son Servera i Sant Llorenç, per on transcorre l'inici de la nova ruta senderista.

A la reunió, celebrada al Teatre Municipal de la Unió a Son Servera, han assistit més de 25 persones i entre elles hi havia regidors dels ajuntaments de Son Servera i Capdepera, el Club Excursionista Camina Caminaràs, representants d'altres grups polítics i públic a general que es va acostar per saber més sobre el nou traçat senderista que proposa el Consell.

L'objectiu del Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient és oferir una ruta senderista que asseguri la protecció i la conservació dels recursos naturals, culturals i etnològics. Per això, es convida la ciutadania a fer totes les aportacions que considerin oportunes per fer la ruta més segura, accessible i, sobretot, respectuosa amb el medi ambient.

La consellera insular de Sostenibilitat i Medi Ambient , Aurora Ribot, ha destacat que “es treballa per tornar a la ciutadania el que sempre ha estat seu: els camins públics. La voluntat del Consell és que la Ruta dels Fars sigui oberta, transparent i, sobretot, participativa i per això aquesta presentació serveix, d'una banda, per explicar el projecte global i com beneficiarà cada un dels municipis i, de l'altra, perquè tothom que ho vulgui fer pugui col·laborar".

" La Ruta dels Fars proposa conèixer una Mallorca diferent, la que està més lligada al mar.Al llarg dels seus 280 quilòmetres podrem descobrir gran part del patrimoni marítim de la nostra illa.La costa és una de les nostres senyes didentitat i aquest camí ens permetrà connectar amb aquesta part de l'illa ", ha afegit Ribot.

Per la seva banda, la directora insular de Medi Ambient, Inmaculada Férriz, ha detallat que, "amb aquestes xerrades es vol informar a la ciutadania i animar-la a participar, ja sigui fent arribar al Consell impressions i comentaris durant les trobades, com a al·legacions durant el període d'exposició pública que actualment està obert”.

Després que el ple del Consell aprovés inicialment el Pla Especial d'Ordenació i de Protecció de la Ruta dels Fars el juliol passat, la tramitació contínua amb el període d'exposició pública, un espai perquè la societat pugui participar en la creació de la Ruta.

La reunió ha servit per explicar i detallar el recorregut i les característiques de l'etapa 1, que uneix Cala Agulla i Cala Bona i té una distància de 24,47 quilòmetres, i l'etapa 2, que uneix Cala Bona i Porto Cristo, en 13,74 quilòmetres. També ha servit per compartir els punts d'interès que es poden trobar a l'inici de la ruta com ara: la Torre Esbucada, el far de Capdepera, la Torre Nova del Cap Vermell, l'Estany de Canyamel, els antics vivers de pescadors a la zona de Cala Rajada i varadors, és Riuet, castell i l'àrea de sa Punta de n'Amer.

La propera presentació tindrà lloc el proper dimarts, dia 13 de setembre, a les 18.30 hores, a la sala d'actes de la Casa de Cultura de Felanitx, on es donarà a conèixer la Ruta de Manacor, Felanitx i Santanyí.

Dimarts següent, 20 de setembre, a les 18.30 hores, a l'auditori del casal de Peguera, es durà a terme la presentació a Calvià de la Ruta de Calvià i Andratx. I, dimecres, dia 28, a les 18.30 hores es presentarà a l'edifici polivalent de Campos la Ruta de ses Salines, Campos i Llucmajor.

Finalment, es preveu una presentació a Palma. Tot i que, segons han precisat des del Consell, encara està pendent de confirmar la data, l'hora i l'espai.

La Ruta dels Fars serà un itinerari senderista de 285,6 quilòmetres, dividit en 12 etapes , que permetrà connectar a peu Capdepera amb Andratx.

El traçat de la Ruta voreja les zones costaneres de llevant i migjorn, la badia de Palma i el ponent de la Serra de Tramuntana, i travessa nuclis urbans i turístics.

A més, de les 12 etapes, la Ruta dels Fars inclou tres variants que la connecten amb la Ruta de Pedra a Sec.

>

Notícies més vistes Avui